Reír es la única salida

‘¡Chakapum!’, torna a Barcelona i altres escenaris del territori espanyol

viernes, 31 de marzo de 2023 • 16:12h

Autor:

Descarrega’t el programa de mà

‘¡Chakapum!’:
— A partir del 8 de maig, Teatre Victòria, Barcelona | Entrades

Barcelona tornarà a acollir aquesta primavera el musical ‘¡Chakapum!’, produït per EL TERRAT i estrenat al teatre Tívoli l’estiu passat. L’espectacle arriba després de fer temporada a Madrid, al Gran Teatro Caixabank Príncipe Pío, i de fer parada a municipis com Viladecans, Barberà del Vallès i Villanueva de la Serena. El musical protagonitzat pel músic i actor Litus, acompanyat d’una magnífica banda en directe i un repartiment de luxe, amb text de Joan Grau -guionista històric d’El Terrat- i direcció de Xènia Reguant, es veurà en aquesta ocasió al Teatre Victòria a partir del 8 i fins al 28 de maig. Les entrades per les noves funcions ja estan a la venda a la pàgina web del Victòria.

‘¡Chakapum!’ és un concert, una obra de teatre, una comèdia i una realitat mostrada sense filtres. L’espectacle és la història del seu protagonista, Litus, i de la rumba catalana. El musical fusiona rock i rumba sense prejudicis, amb dansa i música en directe. Un espectacle ple de vida i diversió en el que el públic surt al carrer ballant a ritme de rumba.

Per a la Xènia Reguant, directora de l’espectacle, ‘¡Chakapum!’ és a més «una declaració d’amor a la professió, als artistes, als valents i valentes que perseveren en aquesta feina tan inestable però alhora tan plena d’aprenentatges i de sentits vitals. És l’alegria de viure, el llegat d’una cultura a la que tenim tant a agrair, amb la que estem en deute per posar música al relat de la nostra història, de la nostra comunitat, de la nostra identitat cultural. Estem feliços de poder compartir un altre cop amb tothom la nostra festa, la nostra celebració de la vida, de la professió, de les històries silenciades i de la rumba catalana.»

Aquest muntatge és també un dels projectes més personals de Litus, cantant de La Banda de Late Motiv i un dels integrants de l’exitós muntatge teatral Lehman Trilogy. El musical es desplega a partir d’un record d’infància de Litus i es converteix en un viatge emocional molt personal, ple de contratemps i que el portarà a Cuba amb una posada en escena sorprenent. Amb la direcció musical de Pablo Novoa (membre de ‘Golpes Bajos’ i ‘Mastretta’, i líder de ‘La banda de Late Motiv’), compta amb una partitura que reinventa èxits de Peret, Gato Pérez o Los Amaya.

Segons Litus, el protagonista de la història, «¡Chakapum!’ és sense dubte l’experiència més catàrtica que ha viscut com artista. L’alegria inherent de la rumba barrejada amb la tendresa dels seus records d’infantesa l’emocionen funció rere funció. Estic gaudint de cada cop de ventilador a la meva guitarra. Us convido a la millor de les festes en les que he estat mai. I això que he estat a moltes…»

L’espectacle disposa de videoprojeccions creades en col·laboració amb l’artista Mürfila, que inclouen imatges de grans referents de la rumba i altres de la vida real de Litus. Unes projeccions que ajuden a explicar aquest viatge i a potenciar la icònica de la rumba. En l’àmbit escenogràfic, Jose Novoa ha volgut crear un lloc mental i sentimental on redibuixar records: una sobretaula familiar, un mercat amb “mucha moda”, una barca en el mar o un terrat del raval… Un paper en blanc, un llenç i un pentagrama. Un plató, una sala de concerts i un teatre. Tot en un camí que es dibuixa al caminar-hi. L’elenc conserva els principals protagonistes amb la incorporació de Miguel Ángel Sánchez, que ja s’està preparant per a la reestrena.

Elenc:

Encarni Sánchez
Litus
Miguel Ángel Sánchez
Marta Tomasa
Ricard Boyle
Toni Viñals

Banda:
Cantant: Litus
Guitarra: Pablo NovoaTrompeta i teclat: Josué GarcíaBateria i percussions: Madelin EspinosaGuitarra rumbera: Roger LozanoBaix i contrabaix: Josep M. Virgili

Ficha técnica:

Direcció: Xènia Reguant
Autoria: Joan Grau
Elenc: Litus, Encarni Sánchez, Toni Viñals, Miguel A. Sánchez, Marta TomasaRicard Boyle.
Banda: Litus, Pablo Novoa, Josué Garía, Madelín Espinosa, Roger Lazaro i Manuel Pablo Sanz.
Direcció creativa EL TERRAT: David Lillo
Direcció musical: Pablo Novoa
Coordinació musical: Litus
Ajudantia de direcció: Miquel Malirach
Assistent de direcció tècnica: Rosa Domingo
Coreografia i movimient escènic: Bea Vergés
Producció executiva: Mercè Puy
Producció: Rosa Domingo i Cristina Prunell
Regidoria: Ana Guarnizo
Disseny d’escenografia: Jose Novoa
Disseny de vestuari: Laia Cambrils
Disseny de so i direcció tècnica: Eudald Gili
Audiovisuals: Mar Orfila
Comunicació: Meritxell Abril, Andrea Calbet i Íngrid Ripollès
Comunicació digital: Mia Font i Gemma Saperas
Distribució: Sarah Martinez
Duració: 1 hora 50 minuts

‘¡Chakapum!’ és una experiència única produïda per EL TERRAT (The Mediapro Studio).

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas