Reír es la única salida

‘¡Chakapum!’ acomiada temporada al Victòria el proper 28 de maig

viernes, 19 de mayo de 2023 • 16:38h

Autor:

Descarrega’t el programa de mà

‘¡Chakapum!’ s’acomiadarà del públic de Barcelona el proper diumenge 28 de maig. El musical rumbero produït per EL TERRAT tanca així la seva breu temporada al Teatre Víctòria, que ha fet després de la seva estrena l’estiu passat al Teatre Tívoli, d’una exitosa temporada a Madrid (Gran Teatro Caixabank Príncipe Pío) i d’una petita gira per poblacions catalanes. Ara, aquest musical de nova creació d’EL TERRAT es podrà veure al Teatre Olympia de València, entre el 5 i 9 de juliol, punt de partida de la gira que la companyia vol emprendre per Catalunya la propera temporada. El musical està protagonitzat pel músic i actor Litus, acompanyat d’una magnifica banda en directe i un repartiment de luxe, amb text de Joan Grau – guionista històric d’EL TERRAT- i direcció de Xènia Reguant. ‘¡Chakapum!’ és un concert, una obra de teatre, una comèdia i una realitat mostrada sense filtres. L’espectacle és la història del seu protagonista, Litus, i de la rumba catalana. El musical fusiona rock i rumba sense prejudicis, amb dansa i música en directe. Un espectacle ple de vida i diversió en el que el públic surt al carrer ballant a ritme de rumba.

Aquest muntatge és també un dels projectes més personals de Litus, cantant de La Banda de ‘Late Motiv’ i un dels integrants de l’exitós muntatge teatral ‘Lehman Trilogy’. El musical es desplega a partir d’un record d’infància de Litus i es converteix en un viatge emocional molt personal, ple de contratemps i que el portarà a Cuba amb una posada en escena sorprenent. Amb la direcció musical de Pablo Novoa (membre de ‘Golpes Bajos’ i ‘Mastretta’, i líder de la banda de ‘Late Motiv’), compta amb una partitura que reinventa èxits de Peret, Gato Pérez o Los Amaya. L’espectacle disposa de videoprojeccions creades en col·laboració amb l’artista Mürfila, que inclouen imatges de grans referents de la rumba i altres de la vida real de Litus. Unes projeccions que ajuden a explicar aquest viatge i a potenciar la icònica de la rumba. En l’àmbit escenogràfic, Jose Novoa ha volgut crear un lloc mental i sentimental a on redibuixar records: una sobretaula familiar, un mercat amb “mucha moda”, una barca en el mar o un terrat del raval… Un paper en blanc, un llenç i un pentagrama. Un plató, una sala de concerts i un teatre. Tot en un camí que es dibuixa al caminar-hi.

Elenc:

Encarni Sánchez
Litus
Miguel Ángel Sánchez
Marta Tomasa
Ricard Boyle
Toni Viñals
Cristina Murillo
Xavier Duch

Banda:
Cantant: Litus
Guitarra: Pablo NovoaTrompeta i teclat: Josué GarcíaBateria i percussions: Madelin EspinosaGuitarra rumbera: Roger LozanoBaix i contrabaix: Josep M. Virgili

Ficha técnica:

Direcció: Xènia Reguant
Autoria: Joan Grau
Direcció creativa EL TERRAT: David Lillo
Direcció musical: Pablo Novoa
Coordinació musical: Litus
Ajudantia de direcció: Miquel Malirach
Assistent de direcció tècnica: Rosa Domingo
Coreografia i movimient escènic: Bea Vergés
Producció executiva: Mercè Puy
Producció: Rosa Domingo i Cristina Prunell
Regidoria: Ana Guarnizo
Disseny d’escenografia: Jose Novoa
Disseny de vestuari: Laia Cambrils
Disseny de so i direcció tècnica: Eudald Gili
Audiovisuals: Mar Orfila
Comunicació: Meritxell Abril, Andrea Calbet i Íngrid Ripollès
Comunicació digital: Mia Font i Gemma Saperas
Distribució: Sarah Martinez
Duració: 1 hora 50 minuts

‘¡Chakapum!’ és una experiència única produïda per EL TERRAT (The Mediapro Studio).

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas