Reír es la única salida

‘¡Chakapum!’, nit d’estrena

viernes, 22 de julio de 2022 • 14:34h

Autor:

El Teatre Tívoli de Barcelona va acollir ahir l’estrena del musical ‘¡Chakapum!’, el darrer espectacle d’EL TERRAT, una fusió de rumba i rock que vol celebrar l’alegria de viure i que es podrà veure al Teatre Tívoli de Barcelona fins el dia 31 de juliol.

L’escenari i la platea del teatre Tívoli van omplir-se ahir de rumba, de rialles i de moltes ganes de viure. Des del primer minut un públic entusiasmat va corejar i aplaudir durant l’hora i cinquanta minuts que dura l’espectacle amb un final festiu i ple de sorpreses que va fer que el públic sortís del teatre ballant a ritme de rumba literalment.

‘¡Chakapum!’ és un concert i és una obra de teatre, és una comèdia i també una realitat mostrada sense filtres. ‘¡Chakapum!’ és la història del seu protagonista, Litus, però també és la historia de la rumba catalana. És un musical que fusiona rock i rumba sense prejudicis, amb música en directe i ballarins. ‘¡Chakapum!’ és una celebració de la vida.

Durant les funcions a Barcelona diferents artistes convidats pujaran a l’escenari del Teatre Tívoli. Ahir ho va fer Rumba 3, que també hi actuaran dissabte 23 al vespre.

L’obra, escrita per Joan Grau, guionista històric d’El Terrat i un dels creadors del Chiki Chiki, i dirigida per Xènia Reguant (adjunta de direcció a ‘Lehman Trilogy’ i ‘Una noche sin luna’), emprèn un viatge a través del temps en què es fusionen la història de la vida del seu protagonista, Litus, amb la història de la rumba catalana.

Joan Grau tenia com a objectiu mostrar tres veritats: la de Litus artista; la de la rumba, «que ha ocupat un lloc simbòlic en la construcció de la nostra societat» i, per últim, la gran veritat de la música com a «eina transformadora de la realitat».

En paraules de la seva directora, Xènia Reguant, «’¡Chakapum!’ és ritme, humor, tendresa, és en Litus i som totes».

Aquest muntatge és un dels projectes més personals de Litus, cantant de La Banda de Late Motiv i un dels integrants de l’exitós muntatge teatral Lehman Trilogy. «La rumba té a veure amb com vaig conèixer la música. Amb la meva família. Amb com vaig aprendre la meva professió», explica Litus. «Andreu Buenafuente em va demanar que ordenés els meus records rumberos de la infantesa i de l’adolescència. Així és com es va començar a cuinar aquest projecte».

‘¡Chakapum!’ es desplega a partir d’un record d’infància de Litus i es converteix en un viatge emocional molt personal, ple de contratemps, que el portarà a Cuba i més enllà, amb una posada en escena sorprenent, amb la direcció musical de Pablo Novoa (membre de ‘Golpes Bajos’ i ‘Mastretta’, i líder de la banda de ‘Late Motiv’) i una partitura que reinventa èxits de Peret, Gato Pérez o Los Amaya.

L’espectacle compta amb vídeo projeccions creades en col·laboració amb l’artista Mürfila, que inclouen imatges de grans referents de la rumba i altres de la vida real de Litus. Unes projeccions que ajuden a explicar aquest viatge i a potenciar la icònica de la rumba.

A nivell escenogràfic, Jose Novoa ha volgut crear un lloc mental i sentimental a on redibuixar records.

‘¡Chakapum!’ és una experiència única produïda per EL TERRAT (The Mediapro Studio).

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas