Reír es la única salida

Torna ‘Generation Next. La nova vida dels edificis’ els divendres de TV3

viernes, 10 de noviembre de 2023 • 12:49h

Autor:

La segona temporada de ‘Generation Next. La nova vida dels edificis’  és ja una realitat, i des del 10 de novembre es pot seguir els divendres a TV3, a les 22:00h, entre el Telenotícies Vespre i La Gran Pel·lícula.

No hi ha excusa per perdre’s ‘Generation Next’: és una minisitcom de dos minuts de durada, protagonitzada per tres intèrprets: Anna Casas, Artur Busquets i Teresa Urroz.

En aquesta temporada, l’acció transcorre en el pis de l’Alexandra (Anna Casas), una noia de l’Europa de l’Est integrada a Catalunya de fa anys, que viu en un edifici dels anys seixanta rehabilitat energèticament, gràcies a la seva empenta. Amb ella sempre hi trobarem el Tomàs (Artur Busquets), un jove ni-ni escèptic, i la Cesca (Teresa Urroz), una veterana molt actualitzada amb dificultats econòmiques. El Tomàs i la Cesca són veïns de l’edifici del costat, idèntic, però sense rehabilitar. L’Alexandra té el Tomàs i la Cesca a sopar cada dia. Neguen que sigui perquè l’edifici de l’Alexandra s’hagi rehabilitat i el seu no, però l’Alexandra ho té clar: si no els convenç de rehabilitar energèticament el seu edifici, no se’ls traurà de casa.

Per convèncer el Tomàs i la Cesca, l’Alexandra comptarà amb l’ajut de personatges coneguts i de tècnics experts, que intervindran en forma de ‘cameos’. Així, podrem disfrutar de les aparicions de la cantant Jim, del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, de la cuinera Ada Parellada i de l’actor Marc Tarrida, que interpretava el personatge de Marc a la primera temporada, en què eren tres joves els que decidien afrontar la rehabilitació energètica del seu edifici. També hi participarà l’arquitecta tècnica Eva Bonet.

En cada capítol es tracta un aspecte diferent del procés de dotar els edificis de major eficiència energètica i reduir el consum, i de la prioritat de rehabilitar energèticament els blocs construïts a les dècades dels 60 i 70, en un moment en què hi ha grans avantatges i enormes oportunitats per fer-ho.

‘Generation Next’ és una producció de REhabilita, un projecte col·lectiu del sector de la construcció, liderat pel del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) i impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Aamb la col·laboració d’EL TERRAT (The Mediapro Studio), la mini sèrie que té la intenció de divulgar i conscienciar sobre la rehabilitació energètica dels edificis, en el context dels fons Next Generation que aporta la Unió Europea a tal efecte.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas