Reír es la única salida

‘Generation Next. La nova vida dels edificis’, els divendres a TV3

jueves, 03 de noviembre de 2022 • 13:28h

Autor:

‘Generation Next. La nova vida dels edificis’ és una sitcom produïda pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica amb la col·laboració d’EL TERRAT, que s’emet els divendres després del Telenotícies Vespre a TV3. La seva finalitat és activar la consciència ciutadana per aprofitar el fons Next Generation de la Unió Europea per a la rehabilitació energètica dels edificis. La sèrie consta de set episodis de dos minuts de durada i l’emissió del primer capítol serà el 4 de novembre.

La sèrie arrenca quan tres companys de pis -la Lídia (Mònica Macfer), en Marc (Marc Tarrida) i la Tere (Tamara NDong)- reben una factura de la llum molt més elevada de l’habitual. Aquest ensurt fa que es posin mà a l’obra per gastar menys i descobreixen que, per estalviar de veritat, no n’hi ha prou amb tancar la llum i posar la rentadora en horaris intempestius, sinó que cal rehabilitar tot l’edifici. Per poder fer-ho hauran de convèncer tota la comunitat de propietaris.

Cadascun d’aquests tres personatges està associat a un dels beneficis de rehabilitar. Així, la Lídia, una jove compromesa amb el medi ambient, representa el compromís amb la descarbonització i l’impacte dels edificis en la salut dels que hi viuen; el Marc, estudiant d’ADE i una mica garrepa, es vincula amb l’estalvi econòmic i les subvencions existents per facilitar les obres; mentre que la Tere, addicta a les xarxes socials i aspirant a streamer, està associada a la millora de la qualitat de vida a la llar.

 

Cada episodi engega amb una situació còmica després de la qual apareix un convidat que parlarà sobre algun dels temes relacionats amb la rehabilitació energètica, com són l’estalvi en la factura de la llum i del gas, la reducció de les emissions de gasos contaminants o la implantació de les energies renovables. Alguns dels cameos que passaran pel pis dels protagonistes són Tian Riba, Xantal Llavina o Francesc Mauri.

La sèrie ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’INCASÒL, l’ICAEN i l’Ajuntament de Barcelona, i la seva emissió forma part de Rehabilita 2022, un projecte col·lectiu liderat pel Cateb que aplega tots els agents del sector de l’edificació amb l’objectiu d’impulsar la rehabilitació al país.

‘Generation Next. La nova vida dels edificis’, una producció del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica amb la col·laboració d’EL TERRAT (The Mediapro Studio). Els divendres, després del Telenotícies Vespre, a TV3.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas