Reír es la única salida

‘¡Chakapum!’ porta la primavera rumbera al Teatre Victòria

jueves, 02 de febrero de 2023 • 13:28h

Autor:

‘¡Chakapum!’:
— A partir del 8 de maig, Teatre Victòria, Barcelona | Entrades

El 8 de maig arriba la primavera rumbera al Teatre Victòria de Barcelona amb ¡Chakapum!, l’espectacle musical de creació pròpia d’EL TERRAT a ritme de rumba catalana.

‘¡Chakapum!’ està protagonitzat per el músic i actor Litus que, juntament amb la seva banda de rock i sis actors i actrius, emprèn un viatge a través de la memòria i el temps que fusiona la història de la seva vida amb la història de la rumba catalana. L’obra està escrita per Joan Grau, guionista històric d’EL TERRAT i un dels creadors del Chiki Chiki, i dirigida per Xènia Reguant (adjunta de direcció a ‘Lehman Trilogy’ i ‘Una noche sin luna’, recentment guardonada amb els Premis Max al Millor Actor i Millor Espectacle de Teatre).

El musical es desplega a partir d’un record d’infància de Litus i es converteix en un viatge emocional molt personal, ple de contratemps, que el portarà a Cuba i més enllà, amb una posada en escena sorprenent, amb la direcció musical de Pablo Novoa (líder de la Banda de Late Motiv, Golpes Bajos, Mastretta) i una partitura que reinventa lliurement èxits de Peret, Gato Pérez o Los Amaya, entre molts d’altres.

«Tinc un record màgic de les sobretaules dels meus pares quan jo era petit. És un record que, amb els anys, ha pres una textura de somni», explica Litus, i continua: «Els caps de setmana els meus pares organitzaven sopars amb els seus amics a casa. Durant la sobretaula, entre copes de vi, cigalons, cava i els nens corretejant pel menjador, el meu pare treia la seva vella guitarra espanyola i es posava a prop. Cantaven asseguts al voltant de la taula dient el repertori sobre la marxa, tirant de nostalgia. Quan començaven, jo deixava de jugar i em quedava embobat escoltant-los. Recordo l’emoció d’escoltar música en directe per primera vegada i d’una forma tan propera. Però sobre tot recordo les cares de felicitat quan cantaven junts. Pensava: jo també vull passar-ho així de bé quan sigui gran».

Segons Xènia Reguant, la seva directora, «A ‘¡Chakapum!’ coneixerem els grans fundadors del gènere, desgranarem tot el que composa la rumba catalana, tot el que composa en Litus i el que ens composa com a humans». I afegeix: «Passarem per Cuba, Terrassa o Tossa de Mar i serem il·luminats per un Peret en plena transició divina. Entre rumba, temps, contratemps, moviment incessant i petits ambients construïts amb dos cubs i dues escales capaces de transformar-se en tots els escenaris possibles, arribarem al ¡Chakapum! Sempre acompanyats d’una rumba que evolucionarà amb l’espectacle fins arribar a una sonoritat moderna i actual».

‘¡Chakapum!’ és una experiència única produïda per EL TERRAT (The Mediapro Studio).

Ficha técnica:

Direcció: Xènia Reguant
Autoria: Joan Grau
Elenc: Litus, Encarni Sánchez, Toni Viñals, Miguel A. Sánchez, Marta TomasaRicard Boyle.
Banda: Litus, Pablo Novoa, Josué Garía, Madelín Espinosa, Roger Lazaro i Manuel Pablo Sanz.
Direcció creativa EL TERRAT: David Lillo
Direcció musical: Pablo Novoa
Coordinació musical: Litus
Ajudantia de direcció: Miquel Malirach
Assistent de direcció tècnica: Rosa Domingo
Coreografia i movimient escènic: Bea Vergés
Producció executiva: Mercè Puy
Producció: Rosa Domingo i Cristina Prunell
Regidoria: Ana Guarnizo
Disseny d’escenografia: Jose Novoa
Disseny de vestuari: Laia Cambrils
Disseny de so i direcció tècnica: Eudald Gili
Audiovisuals: Mar Orfila
Comunicació: Meritxell Abril, Andrea Calbet i Íngrid Ripollès
Comunicació digital: Mia Font i Gemma Saperas
Distribució: Sarah Martinez
Duració: 1 hora 50 minuts

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas