Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: Setmana Santa en un estat aconfessional?

martes, 03 de abril de 2018 • 16:12h

Autor:

«Puigdemont em va dir que no deixaria
de lluitar pels seus ideals
»
Jaume Alonso-Cuevillas

Enmig de Setmana Santa, a «Preguntes Freqüents» ens hem plantejat de quina forma es pot celebrar aquesta festivitat religiosa en un estat aconfessional. A més, també vam conèixer els detalls de la defensa de Carles Puigdemont que es troba detingut en una presó a Alemanya.

El programa va començar amb una entrevista a l’antropòleg Manuel Delgado, que ens va explicar quin és l’origen de les processons de Setmana Santa. Vam fixar-nos en dues tradicions com són la dansa de la mort de Verges i la processó del «15+1» de l’Hospitalet de Llobregat.

Per saber en quina situació es troba Carles Puigdemont, que porta una setmana detingut en una presó a Alemanya, vam parlar amb el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas. Ell ens va explicar que Puigdemont està segur de no haver comès cap delicte de rebel·lió. A la conversa es va unir la doctora en Dret, Neus Torbisco-Casals, que és una advocada que forma part de l’equip de Ben Emmerson; i José Ángel Hidalgo, el funcionari d’Estremera crític amb l’empresonament dels polítics catalans. El periodista Maiol Roger es va encarregar d’analitzar la conversa dels tres convidats amb la Laura Rosel.

https://youtu.be/iLUNNIPpVDI

Tot seguit, vam parlar amb el secretari del Sindicat de Mossos d’Esquadra, Toni Castejón. Amb ell vam parlar de les manifestacions que hi ha hagut aquestes últimes setmanes a partir de la detenció d’alguns dirigents catalans i de les accions que estan emprenent els CDR.

https://youtu.be/L44ynXDeSTk

Fa sis mesos de l’1-O i, per això a «Preguntes Freqüents» vam parlar amb alguns protagonistes d’aquell dia: membres del CDR de Sants, Bombers per la República i dues persones que van resultar ferides a causa de la violència policial. Els periodistes Quico Sallés i Pilar Rahola també van formar part d’aquesta conversa.

A la taula final del programa, vam parlar de quin ha de ser el paper actual de la religió amb el pare Manel, el monjo budista Thubten WangchenNora Baños, secretària d’Stop als fenòmens islamòfobs a Catalunya; i l’actor Willy Toledo.

https://youtu.be/53-lFWVPXhw

El punt final de «Preguntes Freqüents» el va posar el cantant Ferran Palau, que ens va cantar dues cançons del seu tercer disc «Blanc». El programa va comptar amb la presència de les periodistes: Sara Gonzàlez, Ana Pardo de Vera, Gemma Liñán i Laura Fàbregas.


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas