Reír es la única salida

‘Preguntes Freqüents’: Pedro Alonso, de l’OMS, el genetista Salvador Macip i l’empresari Tatxo Benet

lunes, 20 de abril de 2020 • 13:44h

Actualización: martes, 14 de septiembre de 2021 • 16:27h

Autor:

«No s’ha estat curós amb la
protecció dels professionals de la sanitat
»
Jaume Padrós

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

Amb el cinquè dissabte de confinament, vam començar ‘Preguntes Freqüents’ amb un petit homenatge a les nostres àvies i avis amb un poema de Joana Raspall, ‘Vellesa’.

Cris Puig va entrevistar l’epidemiòleg i director del Programa Mundial de la Malària de l’OMS, Pedro Alonso, que està posant la seva experiència contra aquesta malaltia al servei de la lluita contra la Covid-19.

https://www.youtube.com/watch?v=oYTE0pbtz40

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, va fer balanç de com està el personal sanitari en aquests moments, enmig de la pandèmia del coronavirus. Padrós va assegurar que «no s’ha estat gaire curós amb la protecció dels professionals».

Vam parlar amb el metge i genetista Salvador Macip, autor de ‘Les rans epidèmies modernes’, per contextualitzar la gravetat del coronavirus i per saber quins aprenentatges es poden extreure de les anteriors.

A partir de les elevades xifres de morts en residències de gent gran pel coronavirus, al ‘FAQS’ vam convidar Cinta Pascual, presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials. I vam connectar amb una de les voluntàries d’Open Arms, Lucía Rodríguez, que està donant suport en aquests centres.

https://www.youtube.com/watch?v=D9joEbgvW_k

També vam conversar amb l’empresari i soci de Mediapro, Tatxo Benet, que ens va explicar la seva experiència com a persona que va haver d’ingressar a l’UCI pel coronavirus.

https://www.youtube.com/watch?v=yKZiwgkPmQ8

Finalment, vam analitzar si els polítics estan gestionant encertadament la informació amb l’expert en comunicació de crisi, Joan Francesc Cánovas.

Ens van acompanyar els periodistes Núria Orriola i Joan Julibert.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas