Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: Investidura en ‘stand-by’

lunes, 12 de marzo de 2018 • 10:58h

Autor:

«No entenem coses que s’han fet des del
PSC perquè s’allunyen del catalanisme»
Marcel Mauri

Després que alguns líders sobiranistes hagin demanat ampliar la majoria independentista, a «Preguntes Freqüents» ens hem plantejat quin paper tenen ara entitats com Òmnium Cultural. A més, també hem analitzat l’actual sistema de pensions amb dos experts en la matèria.

El programa va començar amb una entrevista amb el delegat especial de Corea del Nord, Alejandro Cao de Benós. Ell va assegurar que Mariano Rajoy hauria expulsat l’ambaixador nord-coreà a canvi que Trump es posicionés en contra de la independència de Catalunya.

Ara que Òmnium Cultural ja compta amb més de 100.000 socis, vam entrevistar el seu vicepresident Marcel Mauri per preguntar-li quins passos havien de seguir els partits polítics independentistes. El  vicepresident d’Òmnium va assegurar que cal ampliar la majoria sobiranista i va parlar de reunions entre l’entitat i partits com el PSC o els Comuns.

A la conversa es va incorporar el president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia, per parlar sobre les mesures cautelars que vol presentar Jordi Sànchez (candidat a la presidència) davant el Tribunal Europeu de Drets Humans. Bondia creu que molts dels casos del procés acabaran als tribunals europeus.

Després que Hisenda demanés informació d’empreses catalanes a la Generalitat, vam parlar amb alguns dels empresaris: Oriol Soler i Jaume Roures. Els dos van qualificar el gest d’Hisenda com una caça de brúixes que intenta espantar-los.

A l’última taula de «Preguntes Freqüents» vam analitzar el sistema actual de pensions de l’estat espanyol amb Miren Etxezarreta, catedràtica d’economia aplicada, i el portaveu de Marea Pensionista, Domiciano Sandoval. Els dos, van apel·lar a la necessitat que els joves es mobilitzin per a reivindicar unes pensions més justes.

A les cadires hi havia els periodistes Ana Pardo de Vera, Luis Mauri, Odei.A-Etxearte i Daniel Basteiro. I, a més, les col·laboracions de Maiol Roger, Quico Sallés i Pilar Rahola, que van participar del debat i van poder fer preguntes als convidats.

PREGUNTES FREQÜENTS


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’ objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas