Reír es la única salida

‘Preguntes Freqüents’: La JEC inhabilita el president Quim Torra i el debat d’investidura de Sánchez

martes, 07 de enero de 2020 • 12:40h

Actualización: martes, 14 de septiembre de 2021 • 16:28h

Autor:

«No acceptarem cap ordre que pugui
venir a violentar la sobirania del Parlament
»
Quim Torra

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

L’actualitat ens va portar a avançar el primer ‘Preguntes Freqüents’ del 2020, un programa especial arran de la decisió de la Junta Electoral Central d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, i també Oriol Junqueras com a eurodiputat. I tot plegat enmig de la primera sessió del debat d’investidura de Pedro Sánchez i el ple extraordinari al Parlament.

Cris Puig va entrevistar el president de la Generalitat, Quim Torra. Després que el Parlament de Catalunya ratifiqués la figura del president i rebutgés la decisió de la JEC, el president Torra va afirmar a ‘Preguntes Freqüents’ que «és molt probable que aquest procés acabi amb la meva inhabilitació d’aquí uns mesos».

https://youtu.be/wcwTuDRflWQ

Vam connectar diverses vegades amb Madrid, un cop es va acabar el torn de paraula dels diversos partits polítics, per saber com havia anat la primera sessió d’investidura de Sánchez. Vam parlar amb el portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens; el portaveu del PSC, José Zaragoza; i la diputada de la CUP, Mireia Vehí. També vam connectar amb el Parlament de Catalunya per parlar amb Marta Vilalta, la secretària general adjunta d’ERC.

A més, el magistrat emèrit del Tribunal Suprem, des de Granada, ens va ajudar a entendre les conseqüències jurídiques de les decisions de la JEC.

https://youtu.be/KwSG4xlS5v8

Per ajudar-nos a analitzar els esdeveniments vam comptar amb els periodistes: Ana Pardo de Vera, Ferran Casas, Joan Julibert, Anna Grau, Roger Palà i Jordi Barbeta.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas