Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: Hi ha llibertat d’expressió?

lunes, 26 de febrero de 2018 • 15:14h

Actualización: viernes, 13 de noviembre de 2020 • 10:30h

Autor:

«És inacceptable que es parli del procés com un cop d’estat»
Carles Campuzano

Té límits la llibertat d’expressió? Aquesta és la pregunta que ens hem fet aquesta setmana a «Preguntes Freqüents», que ha estat marcada per la censura de l’obra «Presos polítics» a ARCO, la condemna del raper Valtonyc i el segrest judicial cautelar del llibre «Fariña». A més, també hem parlat amb l’acusació popular i la defensa dels encausats pel procés.

Vam començar el programa amb una entrevista a Carlus Padrissa, director artístic de La Fura dels Baus. Ell ens va explicar i ens va representar què significa la llibertat d’expressió i la censura.

A continuació, vam engegar un cara a cara entre Javier Ortega, secretari general de Vox i acusador popular al Suprem dels encausats pel procés, i Carles Campuzano, diputat del PDeCAT al Congrés.

Més endavant, vam comptar amb la presència dels advocats Jordi Pina i Benet Salellas. Ells dos ens van explicar quina estratègia judicial seguiran els seus defensats: Jordi Sànchez i Anna Gabriel.

També, li vam preguntar a l’exlletrat del TC i professor de Dret Constitucional, Joaquín Urias, quin és el paper de la justícia espanyola respecte la política catalana i,de quina forma s’ha aplicat l’article 155 a Catalunya. Urias, ens va respondre a totes aquestes preguntes.

Finalment, al programa es van incorporar Tatxo Benet, Lídia Pujol, Titot i Tortell Poltrona per parlar de l’estat actual de la llibertat d’expressió. El punt final del programa el va posar el youtuber Pol Gise, que ha fet un vídeo on es pregunta on ha après la llengua castellana.

Durant tot el programa, a les cadires hi havia els periodistes Sara Gonzàlez, Patricia López, Israel García-Juez i Raphael Minder. I, a més, les col·laboracions de Maiol Roger, Quico Sallés i Pilar Rahola, que van participar del debat i van poder fer preguntes als convidats.


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’ objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas