Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents» viatja fins a Altsasu

lunes, 16 de abril de 2018 • 15:58h

Autor:

«El dret d’autodeterminació és fonamental.
Els catalans tenen dret a decidir sobre el seu futur
»
Bill Shipsey

Els nois d’Altsasu porten més d’un any en presó preventiva acusats de terrorisme per una baralla en un bar, «Preguntes Freqüents» va visitar la població per parlar amb dues de les mares d’aquests nois ara que comença el seu judici. A més, també vam analitzar l’actualitat política de Catalunya amb polítics i experts en la matèria.

El programa va començar amb una entrevista a l’expresident Artur Mas que tot just tornava d’un viatge a Berlín on va visitar Carles Puigdemont. Mas, creu que a Madrid no s’accepten els resultats de les eleccions catalanes del 21-D. Pilar Rahola es va encarregar de posar el punt i final a l’entrevista amb Artur Mas.

A l’estat espanyol es castiga la llibertat d’expressió? Aquesta va ser la pregunta que vam traslladar a l’advocat Bill Shipsey, fundador d’Art for Amnesty. Shipsey va afirmar que els fets que han passat a Catalunya durant els últims mesos no són violents i també va assegurar que participaria a la manifestació per la Llibertat dels Presos a Barcelona.

Més tard vam poder parlar amb Joseba Egibar, el portaveu del PNB al Parlament basc. L’exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, i el politòleg Ramon Cotarelo també van estar a «Preguntes Freqüents» amb un cara a cara on vam parlar sobre la investidura, els polítics que són a la presó i el màster de Cifuentes.

El periodista Quico Sallés va explicar què és el pla ZEN i quins objectius tenia. A la conversa es va afegir l’escriptor Iñaki Egaña i, també, l’advocat penalista Carles Monguilod per saber què es considera terrorisme a partir del canvi de lesgislació l’any 2015.

Aquesta setmana comença el judici contra els nois d’Altsasu que estan en presó preventiva acusats de terrorisme per una baralla en un bar, per aquest motiu, Laura Rosel va entrevistar Bel Poszueta i Edurne Goikoetxea, que són dues de les mares dels nois acusats de terrorisme des de la mateixa població.

Finalment, ens vam preguntar si TV3 és o no una televisió plural i si s’utilitza el mitjà com un instrument. En vam parlar amb Victor Amela i Toni Soler.

A les cadires hi havia els periodistes: Mariano Alonso, Martxelo Otamendi, Neus Tomàs i Marta Lasalas.

PREGUNTES FREQÜENTS


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas