Reír es la única salida

‘Preguntes Freqüents’: Els testimonis de Cuixart, Borràs i Mundó, a les portes del judici

lunes, 04 de febrero de 2019 • 18:34h

Autor:

«L’Estat ha fracassat perquè ja no pot fer por»
Jordi Cuixart

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

El judici per l’1-O ja té data i per aquest motiu a ‘Preguntes Freqüents’ vam entrevistar alguns dels protagonistes d’aquest cas. A més, també ens vam preguntar on eren els intel·lectuals d’esquerra davant el conflicte català.

El programa va començar amb una entrevista a Meritxell Borràs i Carles Mundó per saber com afronten el judici anímicament. Els dos van coincidir que no tenen por de tornar a presó. Borràs i Mundó van poder veure l’última entrevista que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va fer abans del judici on va explicar-nos que «ni la presó ni l’exili poden marcar els passos a seguir».

https://youtu.be/kuh9cxe5w7A

Després vam escoltar Simon Bekaert, l’advocat belga de Valtònyc; i vam parlar sobre els límits de la llibertat d’expressió amb el cantant César Strawberry, condemnat per enaltiment del terrorisme arran d’uns tuits.

https://youtu.be/VkL7xAubjH4

Més endavant vam anar fins a Madrid per preguntar-nos on eren els intel·lectuals espanyols d’esquerra davant el conflicte català amb el filòsof i sociòleg Igancio Sánchez-Cuenca. Per ampliar respostes a aquesta qüestió també vam comptar amb el filòsof i assagista Antonio Escohotado i el periodista Antonio Baños.

https://youtu.be/ZvOUlkGaCck

En el tram final del programa vam conèixer el testimoni d’algú a qui el bàsquet li va salvar la vida. És Iñaki Zubizarreta que va patir assetjament escolar i va estar a punt de suïcidar-se amb 11 anys. Finalment, Cristina Puig va entrevistar Francisco Nicolás que ara vol presentar-se a les eleccions europees amb l’objectiu ‘de representar els joves’.

https://youtu.be/47NARcd6XpQ

A les cadires vam tenir: Xabier Lapitz, Laura Fàbregas, Javier Gállego i Laia Altarriba.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas