Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: El Valle de los Caídos

martes, 10 de julio de 2018 • 12:21h

Autor:

«Hi ha una persecució ideològica
per part de l’Audiència Nacional
»
Valtonyc

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

En ple debat sobre l’exhumació de les restes de Franco, a «Preguntes Freqüents» vam parlar amb el net d’un republicà enterrat en aquest espai. El seu objectiu? Tornar-lo a la terra d’origen i enterrar-lo amb la seva dona. I també vam comptar amb una eurodiputada que forma part del Grup de Memòria Històrica del Parlament Europeu.

El programa va començar amb una entrevista en exclusiva al raper Valtonyc des de Bèlgica. Allà hi resideix des del passat mes de maig després que la justícia espanyola el condemnés a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme. Valtonyc va assegurar que no es planteja l’indult perquè no vol demanar perdó.

Més endavant també vam plantejar-nos com estan les relacions entre cossos policials després dels fets de setembre i octubre. Concretament, entre Mossos d’Esquadra i Policia Nacional. Per això vam parlar-ne amb Toni Castejón, secretari general del Sindicat de Mossos, i Ramón Cosío, portaveu del Sindicat Unificat de la Policia Nacional.

Laura Rosel va anar fins al Valle de los Caídos per conèixer la història de l’avi del Joan Pinyol, un republicà que es troba enterrat en aquest mausoleu franquista. En Joan ens va explicar que el seu objectiu és tornar l’avi al seu lloc d’origen. I, precisament, vam poder parlar del llegat del dictador que la seva família encara conserva amb Ana Miranda, eurodiputada del BNG i membre del Grup de Memòria Històrica del Parlament Europeu. Fa anys que Miranda reclama que la residència d’estiu de Franco, el Pazo de Meirás, deixi de ser propietat dels seus i torni a mans públiques.

Finalment, el programa va acabar amb una entrevista a l’advocada Cristina Almeida. Amb ella vam parlar de feminisme, llibertat d’expressió i del nou govern de Pedro Sánchez.

A les cadires dels periodistes hi havia: Beatriz Talegón, Israel García-Juez, Joaquín Luna i Gemma Liñán.


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas