Reír es la única salida

La V edició de SINGLOT Festival tanca amb la millor xifra d’assitència

lunes, 08 de julio de 2019 • 15:20h

Actualización: lunes, 21 de octubre de 2019 • 17:12h

Autor:

Durant 4 dies, Sant Feliu de Guíxols ha estat l’epicentre de la millor comèdia que es fa actualment a casa nostra. A més de tres grans espectacles a l’Espai Port, el SINGLOT també ha comptat amb muntatges de mitjà i petit format amb còmics de tot el país i una ‘Tarda Podcast’ que, juntament amb les jornades professionals, han arrodonit un festival de teatre ple de riures, emocions, bon humor, bones propostes i bona gent.

El SINGLOT Festival, una creació d’EL TERRAT produïda conjuntament amb TheProject dins el marc del Festival de la Porta Ferrada, ha clausurat la seva cinquena edició amb un nou rècord d’espectadors, 5.800 assistents en total.

Dia 1, 4 de juliol

El Teatre Narcís Masferrer i l’Espai Port s’han omplert un any més a diari amb diferents propostes teatrals que han tractat la comèdia des de vessants diferents. El primer dia els protagonistes van ser la provocadora i arriscada ‘La Gran Ofensa’, co-producció de La Bendita Compañía i EL TERRAT, i la fresca i musical ‘There was a fiesta! (At Carnegie Hall)’ de La Copla de Wisconsin i JMC Trio.

Dia 2, 5 de juliol

El dia següent va ser el torn de ‘Tarda Podcast’: tres hores dedicades al podcast que van començar amb ‘BobCast’, un lúcid programa que aviat veurà la seva continuïtat, on Bob Pop va entrevistar a l’actriu Candela Peña. Poc després, l’escenari del SINGLOT Corner es va omplir amb els integrants de ‘Comedia Perpetua’, el podcast conduït per Antonio Castelo, Miguel Campos Galán i Iggy Rubín que reflexiona sobre comèdia.

La cinquena edició s’ha clausurat amb
un nou rècord d’espectadors: 5.800 assistents

Davant d’una placeta de Sant Joan plena a vessar, la ‘Tarda Podcast’ va concloure amb una edició especial del podcast ‘Te Lo Tengo Dicho’. En aquest espai, moderat per Mia Font es van reunir en una mateixa taula, Mariola Cubells, Bob Pop, Antonio Castelo, Andreu Buenafuente i Guillermo Fesser per parlar de tot el que envolta aquest format d’àudio que, actualment, triomfa arreu del món.

La nit del divendres va continuar amb el show en majúscules de ‘La Resistencia’, l’exitós i esbojarrat programa de televisió que triomfa cada nit a Movistar+ i que, en aquesta ocasió, es va presentar per primer cop en format teatre. El públic de Sant Feliu de Guíxols va omplir de gom a gom l’Espai Port i es va entregar per complet a David Broncano, Ricardo Castella, Jorge Ponce, Grison i Jaime Caravaca en una nit apoteòsica i irrepetible on Broncano va entrevistar a l’actriu Aina Clotet.

Dia 3, 6 de juliol

El matí del dissabte, Andreu Buenafuente i Berto Romero van acomiadar en directe amb un «samanté para todos» la temporada del ‘Nadie Sabe Nada’ de la Cadena SER des del Teatre Narcís Masferrer.

A la tarda, l’actor gallec Quico Cadaval va pujar al camió-teatre de la companyia canària La Tournée de l’Art per oferir el seu espectacle ‘Vacas, guerras, cerdos y curas’ davant dels curiosos que es van apropar a l’espigó nou de Sant Feliu Guíxols.

SINGLOT d’Honor, ‘Hem de Parlar, Nene’ i una plaça
a Sant Feliu, l’homenatge a Pepe Rubianes

Després de tancar temporada al Teatro Lara de Madrid, Brays Efe va portar al SINGLOT ‘Las Cosas Extraordinarias’, dirigit per Pau Roca. Un espectacle amb el públic com a protagonista, emocionat i entregat.

Dissabte a l’Espai Port vam viure una nit especialment entranyable homenatjant al gran còmic Pepe Rubianes. L’espectacle ‘Hem de Parlar, Nene’ va comptar amb Andreu Buenafuente, Carlos Latre, Berto Romero, Cristina Dilla, Albert Om, Xavier Graset i Joan Lluís Bozzo.

Al final de l’homentatge, amb la presència de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i el Regidor del Festival, Josep Saballs, se li va atorgar a la germana de l’humorista Carmen Rubianes, el SINGLOT d’Honor d’aquesta edició. El mateix matí, Andreu Buenafuente i l’alcalde Carles Motas, van arrodonir l’homenatge al Pepe amb la inuguració de la nova plaça Pepe Rubianes.

Dia 4, 7 de juliol

El punt i final d’aquesta cinquena edició del SINGLOT Festival va ser amb un altre homenatge, en aquest cas al públic. L’encarregat de tancar el festival va ser Quim Masferrer amb el seu nou espectacle ‘Bona Gent’, una obra única i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista i qui escriu l’argument de l’obra. Un espectacle ple de veritat, honest i emotiu.

Com cada any, el SINGLOT ha seguit apostant per les noves generacions de creadors teatrals de comèdia a través de les seves jornades professionals. Aquesta edició, la producció escollida per inaugurar l’any que ve ha estat ‘Això no es diu’ de Carmen Marfà i Yago Alonso, un muntatge en clau de comèdia que parla de tabús, de tot allò que no estem preparats per dir ni per rebre.

Cap el 2020 i més enllà

Ha estat un vist i no vist. La cinquena edició del SINGLOT Festival ja s’ha acabat i les mirades ja s’han posat al juliol de 2020 —però abans descansarem uns dies— on el llistó ha quedat col.locat molt alt. I no només perquè en aquesta ocasió hem afegit un dia més al tres que veníem fent en les quatre edicions anteriors sino perquè el nivell dels espectacles i l’assitència de públic fa que el repte no sigui bufar i fer ampolles.

Agraïr el patrocini un any més de Nautalia, sense ells el SINGLOT seria molt diferent. Sense els seus viatges no podrien haver vingut molts dels artistes, productors, programadors i convidats. Gràcies a Telepizza i Estrella Damm per haver donat de menjar i beure a una bona part de públic. Sense ells, molts haguessin arribat afamats d’un espectacle a l’altre. Les llaminadures de Golosinas Fini i els fruits secs de Frit Ravich ha estat una idea fantàstica. I com no, agraïr l’atenció i la professionalitat de l’Hotel Barcarola de Sant Feliu de Guíxols per cuidar-nos tant bé i deixar-nos dormir i roncar sense dir ni piu.

(Fotografia: Mar Simó | Video: Joan Simó)

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas