Reír es la única salida

Segona selecció de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’

miércoles, 24 de mayo de 2023 • 13:21h

Actualización: jueves, 01 de junio de 2023 • 13:04h

Autor:

A dia 22 de maig s’ha reunit el comitè de selecció de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ per resoldre la segona convocatòria i fer la tria dels 8 projectes finalistes d’aquesta primera edició del Torneig de Musicals. ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ formarà part de les Jornades RIIIING!, els dies 10 i 11 de juliol, produïdes per El Festival Grec de Barcelona i EL TERRAT, amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV).

Recordem que la convocatòria de projectes va ser un èxit rotund, confirmant el bon moment de la creació de teatre musical a casa nostra, amb més de 40 propostes presentades, tant de companyies emergents com de grups més consolidats. En una primera trobada, que va tenir lloc el 19 d’abril, es va fer la selecció dels 16 semifinalistes; en aquesta segona trobada s’han escollit els projectes que passen a la final. La comunicació oficial es farà dimecres 31 de maig.

La comissió de selecció, formada per 5 experts independents i mitjançant una votació individual, ha valorat novament la qualitat de la dramatúrgia i de la composició presentada, així com la innovació, la inclusivitat, l’equip al capdavant de la proposta, la viabilitat del projecte i la seva singularitat. D’altra banda, i tal com s’indica a les bases de la convocatòria, és requisit indispensable que els projectes siguin en català i no s’hagin estrenat en el circuit comercial.

El dia 31 de maig es farà la comunicació de la resolució de la convocatòria públicament i també a nivell particular; tots els participants rebran un correu amb la resolució de la convocatòria, tant si passen a la fase final, com si no.

I ja estem en disposició d’anunciar la configuració del jurat del Torneig de Musicals que tindrà lloc els dies 10 i 11 de juliol. El jurat el formaran: Carmen Marfà, guionista, dramaturga i directora; Xavier Pujolràs, coordinador de programació del Teatre Nacional de Catalunya; Montse Portús, directora executiva del Mercat de Música Viva de Vic; Xavier Torras, director musical, compositor i pianista, i Roser Batalla, actriu, dobladora i adaptadora.

Volem donar les gràcies a totes les propostes presentades. Totes elles estan convidades a formar part de les Jornades RIIIING!, els dies 10 i 11 de juliol a Casa Terrat, en el marc del Festival Grec de Barcelona. Durant aquests dos dies es celebraran diferents masterclass, taules rodones i trobades més informals, tot amb l’objectiu de reflexionar al voltant de la creació i el passat, present i futur del teatre musical català.

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ és una coproducció del Festival Grec de Barcelona i EL TERRAT amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic, a partir d’una idea de Toni Viñals.FESTIVAL GREC

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas