Reír es la única salida

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’, el primer Torneig de Musicals dins el marc del Festival Grec 2023

jueves, 09 de marzo de 2023 • 13:17h

Actualización: jueves, 01 de junio de 2023 • 13:00h

Autor:

El Festival Grec de Barcelona i EL TERRAT, juntament amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), presenten ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’, una idea de Toni Viñals que consisteix en dues jornades on es durà a terme un Torneig de Musicals de les propostes seleccionades, dins el marc del Festival Grec 2023.

Durant els dies 10 i 11 de juliol de 2023 es presentaran, a CASA TERRAT, 8 propostes artístiques de les quals una serà seleccionada per un jurat format per 5 professionals del sector teatral, per rebre el reconeixement com a Millor Proposta d’Espectacle. Aquesta distinció anirà acompanyada d’una dotació de 5.000€ en metàl·lic per ajudar al desenvolupament del projecte. Dins les jornades, es concedirà també un reconeixement al projecte amb la Millor Composició Musical, que serà programat al proper MMVV, a l’àrea Pro, per presentar la proposta davant de programadors públics i privats, en format de 30 minuts i només amb música i veus. D’altra banda, hi haurà un tercer reconeixement pel projecte amb la Millor Lletra de Cançó, que obtindrà l’enregistrament d’una maqueta i, per últim, hi haurà el Reconeixement Especial del Públic, de votació popular.

Primera convocatòria tancada

Les 8 propostes artístiques que es presentaran durant les dues jornades hauran estat seleccionades per un jurat a partir de la convocatòria que s’obre avui 9 de març i després d’haver passat dues fases abans d’arribar al torneig final.

A partir del 9 de març fins al 9 d’abril, tant artistes, productors com creadors teatrals de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol poden presentar el seus projectes amb l’objectiu de potenciar la nova creació de teatre musical en català. El formulari d’inscripció de les propostes escèniques juntament amb les bases de la convocatòria es troben en aquest enllaç.

D’aquesta manera, EL TERRAT i el Festival Grec de Barcelona pretenen convertir ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ en un punt de trobada i de reflexió anual pels creadors i les companyies emergents on puguin mostrar els embrions dels futurs espectacles musicals de casa nostra i esdevenir un fòrum de discussió artística pels creadors de teatre musical, així com per a productores i exhibidors.

Un esdeveniment que serà conduït per un mestre de cerimònies i que també traspassarà les fronteres de CASA TERRAT gràcies a la seva retransmissió per streaming.

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ és una coproducció del Festival Grec de Barcelona i EL TERRAT (The Mediapro Studio) amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic a partir d’una idea de Toni Viñals.FESTIVAL GREC

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas