Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: quines conseqüències té l’alliberament de Puigdemont?

lunes, 09 de abril de 2018 • 16:12h

Autor:

«La democràcia es demostra
practicant-la cada dia
»
Gonzalo Boye

Després de l’alliberament de Carles Puigdemont per part de la justícia alemanya, el president del Parlament ha tornat a proposar el candidat Jordi Sànchez per a presidir la Generalitat. Com s’ho farà Junts per Catalunya per aconseguir-ho? A «Preguntes Freqüents» vam parlar amb els principals protagonistes de la política catalana.

Vam començar el programa des de Múrcia, on els veïns porten més de 200 dies de protesta per aconseguir el soterrament de les vies del tren. La Laura Rosel va parlar amb alguns veïns murcians i amb el portaveu de la «Plataforma Soterramiento Murcia», Joaquín Contreras.

Per saber com aconseguirà Junts per Catalunya investir el candidat Jordi Sànchez, vam entrevistar la diputada Elsa Artadi des de Berlín. A l’entrevista es va incorporar la diputada d’Esquerra, Marta Vilalta i el diputat de la CUP, Carles Riera. Finalment, per conèixer si hi ha candidats alternatius per a presidir la Generalitat vam fer un cara a cara amb José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, i Marc Parés, membre del comité executiu de Catalunya en Comú. El periodista Maiol Roger va analitzar les converses entre els polítics.

El programa va comptar també amb la presència de l’advocat Gonzalo Boye i el portaveu de «Jutgesses i jutges per la democràcia», Ignacio González Vega. Amb ells vam conversar sobre les conseqüències de l’alliberament de Carles Puigdemont.

https://youtu.be/NPZ0yaZwtPM

A «Preguntes Freqüents» vam escoltar el testimoni inèdit de David Torrents, mosso d’Esquadra que es troba en excedència que ens va explicar les conseqüències del 155 al cos policial. A l’entrevista es va incorporar la periodista Pilar Rahola.

Finalment, vam prendre’ns l’actualitat amb filosofia amb Gonçal Mayos, professor de Filosofia Moderna de la Universitat de Barcelona. Ell ens va explicar per quin motiu cada vegada hi ha més col·lectius que decideixen mobilitzar-se al carrer.

A les cadires ens van acompanyar els periodistes: Daniel Basteiro, Bea Talegón, Odei A.-Etxearte i Pablo Muñoz.

PREGUNTES FREQÜENTS


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas