Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: Quin és el futur de la política catalana?

lunes, 26 de marzo de 2018 • 10:50h

Autor:

«És un xoc tenir el president a la presó
i la secretària del partit a l’exili
»
Gabriel Rufián

Després que el jutge Llarena hagi enviat alguns polítics a la presó i n’hi hagi d’altres que es troben a l’exterior de l’estat espanyol, a «Preguntes Freqüents» vam analitzar quins són els passos que han de seguir els partits a partir d’ara. També vam conèixer de ben a prop com viuen el dia a dia els fills d’alguns dels dirigents que es troben empresonats.

El programa va començar amb una entrevista a Michael Keating, politòleg de la Univeritat d’Aberdeen (Escòcia) per conèixer quines similituds hi ha entre el cas català i l’escocès. Keating defensava que l’auge independentista neix a partir de les negatives de l’Estat a l’hora de reconèixer vies d’autodeterminació per a Catalunya.

Després, a «Preguntes Freqüents» vam entrevistar la filla de Jordi Turull, Laura Turull; la filla de Joaquim Forn, Elisabet Forn i el fill de Jordi Sànchez, Oriol Sànchez. Ells ens van explicar com estan vivint aquests moments i ens van assegurar que volen mobilitzar gran part de la societat per criticar la situació en la que es troben els seus pares.

Des de la Universitat de Saint Andrews, Laura Rosel va entrevistar a Clara Ponsatí, l’exconsellera d’Ensenyament cessada pel 155 que ara es troba a Escòcia. Ponsatí considera que es troba a l’exili i no creu que hagi fugit de la justícia.

Per saber quins passos han de seguir ara els partits, al programa vam tenir una taula amb els polítics Gabriel Rufián d’ERC, Jaume Sens de Catalunya en Comú, Benet Salellas de la CUP i Quim Torra de Junts per Catalunya. També vam voler conèixer quina és la visió que tenen del procés català des de l’esquerra abertzale i per això vam parlar-ne amb el senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu.

Finalment, vam acabar el programa amb la intervenció del cantant Alguer Miquel, amb ell vam comentar la situació política actual. A la conversa es va incorporar el músic algerià Yacine Belahcene, que ens va cantar un parell de cançons de música mediterrània.

A les cadires hi havia els periodistes Israel García Juez, Beatriz Talegón, Jordi Pons i Laia Altarriba. I a més, les col·laboracions de Maiol Roger, Quico Sallés i Pilar Rahola.

PREGUNTES FREQÜENTS


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’ objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas