Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: Quim Torra, el nou President?

lunes, 14 de mayo de 2018 • 13:20h

Autor:

«Si per obeir el mandat de l’1-O
s’ha de desobeir, desobeïm
»

Ruben Wagensberg

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

Dissabte vam estar molt pendents de la primera sessió del debat d’investidura del candidat Quim Torra. A «Preguntes Freqüents» vam analitzar tot el que aquell dia va passar al Parlament de Catalunya amb els diputats Eduard Pujol de Junts per Catalunya; i Ruben Wagensberg d’Esquerra Republicana. El periodista Maiol Roger va analitzar la conversa amb els polítics.

Com cada dissabte, ens va visitar Pilar Rahola per conèixer la seva visió sobre el candidat a la presidència de la Generalitat Quim Torra i els tuits polèmics que va escriure. Després vam parlar amb Aamer Anwar, l’advocat de l’exconsellera d’ensenyament Clara Ponsatí. Anwar, reconegut per la defensa dels drets humans, va explicar el futur judicial de la seva clienta i va repassar la separació de poders i la justícia de l’estat espanyol.

L’activista i cantant Elaine Brown va ser l’única dona que va presidir el partit de les Panteres Negres als EUA (1974-1977). A «Preguntes Freqüents» vam tenir l’oportunitat de preguntar-li per la seva infància, els drets afroamericans i per la seva opinió sobre Donald Trump i Barack Obama.

També vam tenir temps de conèixer el testimoni d’una soldat de l’exèrcit espanyol que va voler trencar el silenci i explicar que va ser víctima d’una agressió sexual per part d’un militar. Per denunciar aquest i altres casos com per exemple el consum d’alcohol i drogues entre membres de l’exèrcit, vam comptar amb l’extinent Luis Gonzalo Segura. A la magistrada i vocal del Consell General del Poder Judicial, Montserrat Comas, li vam preguntar si entre els jutges hi havia masclisme.

Finalment, Laura Rosel va entrevistar Tamara Carrasco, la CDR de Viladecans acusada de terrorisme per la fiscalia i la guàrdia civil. El punt final del programa el va posar el bluesman Damià Olivella.

Durant tot el programa, a les cadires hi havia els periodistes Israel García-Juez, Laia Altarriba, Jordi Pons i Neus Tomàs debatent i formulant preguntes als convidats.

PREGUNTES FREQÜENTS

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas