Reír es la única salida

‘Preguntes Freqüents’: Populismes i segona setmana del judici

martes, 26 de febrero de 2019 • 12:24h

Autor:

«L’ordenament jurídic permet solucions
consensuades per regular el dret a decidir
»
Joaquim Bosch

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

 

Dissabte vam donar el tret de sortida al programa amb un nou capítol de ‘Causa [20907]’, la docusèrie de ‘Preguntes Freqüents’ que plasma tota l’actualitat del Suprem. Després vam analitzar els interrogatoris dels líders independentistes amb el magistrat Joaquim Bosch, portaveu territorial de Jutges per la Democràcia.

Bosch també ens va parlar de l’actuació del tribunal, les defenses i l’acusació.

Més tard vam connectar en directe a Waterloo on vam entrevistar l’exconseller Toni Comín per conèixer com havia viscut les declaracions al Suprem dels seus antics companys de Govern. Després va ser el torn de Maiol Roger que ens va donar el seu punt de vista del judici.

També vam poder escoltar Daniel Innerarity, el catedràtic de Filosofia Política i Social, que va aposar per una reforma constitucional que tingués en compte la secessió de les comunitats autònomes. El mateix Innerarity va ser explicar que Pedro Sánchez, Íñigo Urkullu i Pablo Iglesias van discutir que ell podria ser el relator entre la Moncloa i la Generalitat.

Al tram final del programa vam tenir un cara a cara per parlar de l’auge dels populismes amb Jorge Verstrynge, professor de Ciències Polítiques; i Ferran Sáez, doctor en Filosofia. I també vam analitzar les declaracions de Felip VI sobre la democràcia i la llei amb les periodistes Pilar Rahola i Pilar Eyre.

A les cadires ens van acompanyar: Sara González, Susana Quadrado, Rodolfo Irago i Jordi Barbeta.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas