Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: La justícia espanyola, cega o encegada?

lunes, 12 de noviembre de 2018 • 16:44h

Actualización: lunes, 19 de noviembre de 2018 • 13:45h

Autor:

«Allò que no decidim nosaltres,
ho decideixen per nosaltres
»
Arnaldo Otegi

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

 

Per entendre si la justícia espanyola té un problema d’estructura a partir de totes les polèmiques judicials de la setmana, a «Preguntes Freqüents» vam parlar amb José Antonio Martín Pallín, que és fiscal i magistrat emèrit del Tribunal Suprem; i Josep Casadevall, exvicepresident del Tribunal Europeu de Drets Humans.

https://www.youtube.com/watch?v=0i6tcdBnMqw

A banda, també vam escoltar Arnaldo Otegi ara que la justícia europea ha condemnat Espanya per no haver-li garantit un judici just. El coordinador d’EH Bildu va proposar que tots independentistes de l’Estat anessin junts a les eleccions espanyoles.

https://www.youtube.com/watch?v=OBjaJ16Zt3w

El cas d’Otegi no ha estat l’únic revés de la justícia europea a Espanya. El Tribunal d’Estrasburg també va condemnar l’Estat per no haver investigat si hi va haver tortures policials en els casos del periodista Martxelo Otamendi i Ramon Piqué, president de «l’Associació Memòria contra la Tortura». Els dos ens van explicar com va ser el moment de la seva detenció.

https://www.youtube.com/watch?v=PRM1Qysr6-8

També vam poder conèixer com és la vida de l’escriptora libanesa Joumana Haddad, activista, poeta i una de les dones àrabs més influents del món. I per analitzar l’entrevista amb Haddad però també per analitzar a fons l’islam vam escoltar la professora Dolors Bramon, experta en el món àrab.

La trompetista i cantant Andrea Motis i el pianista Ignasi Terraza van ser els encarregats d’impregnar de jazz el nostre plató. A les cadires hi havia els periodistes: Jordi Barbeta, Ana Pardo de Vera, Israel García-Juez i Susana Quadrado.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas