Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: La justícia espanyola, cega o encegada?

lunes, 12 de noviembre de 2018 • 16:44h

Actualización: lunes, 19 de noviembre de 2018 • 13:45h

Autor:

«Allò que no decidim nosaltres,
ho decideixen per nosaltres
»
Arnaldo Otegi

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

 

Per entendre si la justícia espanyola té un problema d’estructura a partir de totes les polèmiques judicials de la setmana, a «Preguntes Freqüents» vam parlar amb José Antonio Martín Pallín, que és fiscal i magistrat emèrit del Tribunal Suprem; i Josep Casadevall, exvicepresident del Tribunal Europeu de Drets Humans.

A banda, també vam escoltar Arnaldo Otegi ara que la justícia europea ha condemnat Espanya per no haver-li garantit un judici just. El coordinador d’EH Bildu va proposar que tots independentistes de l’Estat anessin junts a les eleccions espanyoles.

El cas d’Otegi no ha estat l’únic revés de la justícia europea a Espanya. El Tribunal d’Estrasburg també va condemnar l’Estat per no haver investigat si hi va haver tortures policials en els casos del periodista Martxelo Otamendi i Ramon Piqué, president de «l’Associació Memòria contra la Tortura». Els dos ens van explicar com va ser el moment de la seva detenció.

També vam poder conèixer com és la vida de l’escriptora libanesa Joumana Haddad, activista, poeta i una de les dones àrabs més influents del món. I per analitzar l’entrevista amb Haddad però també per analitzar a fons l’islam vam escoltar la professora Dolors Bramon, experta en el món àrab.

La trompetista i cantant Andrea Motis i el pianista Ignasi Terraza van ser els encarregats d’impregnar de jazz el nostre plató. A les cadires hi havia els periodistes: Jordi Barbeta, Ana Pardo de Vera, Israel García-Juez i Susana Quadrado.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas