Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: L’arribada de l’Aquarius

martes, 19 de junio de 2018 • 12:57h

Autor:

«Són necessàries vies legals i segures perquè
les persones no es juguin la vida
»
Toni Borrell

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

Dissabte, durant el programa, vam estar molt pendents de l’arribada a València de les més de 600 persones que anaven a bord del vaixell Aquarius. Per aquest motiu vam voler preguntar a membres d’ONG’s i entitats quin futur els espera. I després de vuit mesos empresonats, també vam parlar amb les parelles dels Jordis.

«Preguntes Freqüents» va començar amb la jugadora professional de pòquer, Leo Margets, que va ensenyar a Laura Rosel què és jugar amb un farol i què és fer un ‘all-in’. També vam analitzar si s’han utilitzat aquestes tècniques de joc en la política catalana.

Ja són vuit els mesos que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez porten a la presó. Per aquest motiu vam escoltar les seves parelles: Txell Bonet i Susanna Barreda. Les dues ens van dir que tapant la boca dels seus marits no frenaran les mobilitzacions de milions de persones.

A la conversa es va afegir l’advocat i activista August Gil Matamala, que va criticar l’existència de jutges en l’executiu de Pedro Sánchez.

https://youtu.be/G2isXpR4ltk

Matamala també va poder presenciar l’entrevista al pare Javier Baeza, capellà de la Parròquia San Carlos Borromeo de Vallecas. Laura Rosel va viatjar fins al barri madrileny per conèixer el que anomenen com a ‘parròquia vermella’. Amb ell vam parlar de la llibertat, de la implicació social que té l’Església i del paper del Rayo Vallecano.

https://youtu.be/Tgy8RurSE4A

Finalment ens vam preguntar quin futur els espera a totes les persones rescatades que arriben a l’estat espanyol. I ho vam fer amb Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i Toni Borrell, portaveu de la plataforma Stop Mare Mortum. També vam connectar en directe des del port de Borriana amb el company de TV3, Xavi Rosiñol, que es trobava a bord del vaixell de Proactiva Open Arms per parlar amb el seu fundador, Òscar Camps.

A les cadires hi havia els periodistes: Sergi Picazo, Patricia López, Israel García-Juez i Gemma Liñán.


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas