Reír es la única salida

‘Preguntes Freqüents’: L’incendi de la Ribera d’Ebre i les dificultats de la investidura de Pedro Sánchez

miércoles, 03 de julio de 2019 • 14:28h

Autor:

«El referèndum és una eina
indispensable de les democràcies
»
Donatella della Porta

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

La primera part de ‘Preguntes Freqüents’ es va centrar en els incendis de la Ribera d’Ebre. Vam fer-ne un seguiment amb alguns dels afectats i també experts en la matèria, que ens van portar la darrera hora de les conseqüències del foc.

Primer de tot, Cristina Puig va parlar amb l’Amèlia Borràs, veïna de la Torre de l’Espanyol, que va ajudar preparant entrepans per als bombers. I també vam poder parlar amb en Pere Jornet, ramader de la mateixa població que va perdre la seva granja i els seus xais a causa del foc. Al plató hi havia l’Abel Peraire, un ramader de Prats del Lluçanès, que ha posat en marxa #Rebrotem, una iniciativa solidària per ajudar en Pere.

Després ens vam informar de l’estat de l’incendi amb el cap dels GRAF, Marc Castellnou, un expert a nivell internacional dels incendis forestals. Castellnou va posar l’accent en la importància del «manteniment del nostre paisatge».

A banda, el conseller Miquel Buch, que venia directament del centre de coordinació, va agrair a plató la feina que havien fet els professionals per estabilitzar l’incendi de la Ribera d’Ebre.

https://youtu.be/01_onVWbli0

Un altre dels temes de la setmana ha estat el bloqueig de la investidura de Pedro Sánchez. En vam parlar amb Joan Tardà (ERC) i Carles Campuzano (PDeCat), i els vam preguntar quin paper havien de jugar els seus partits. A la taula s’hi va sumar Joan Mena, portaveu de Catalunya En Comú al Congrés, per saber en quin estat estan les negociacions amb el PSOE.

https://youtu.be/J6AWfsRY-1s

També vam escoltar les reflexions sobre el referèndum de l’1-O i les seves conseqüències de Donatella della Porta, catedràtica en ciència política i referent internacional en moviments socials.

https://youtu.be/cHqsUrkHO1Y

Finalment, vam conèixer el testimoni de Paco Cela, exmembre dels GRAPO, que ha sortit de la presó després de 33 anys.

A les cadires hi havia: Agnès Marquès, Israel García-Juez, Patricia López i Laura Aznar.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas