Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: El projecte de l’ultradreta per dominar Europa

lunes, 26 de noviembre de 2018 • 10:07h

Autor:

«No són els polítics, són els jutges els
responsables de la politització de la justícia
»
Antón Losada

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

La justícia espanyola ha viscut un altre revés a partir dels missatges de Cosidó sobre el control del Consell General del poder Judicial. En vam parlar amb dos exvocals d’aquest òrgan d’Estat. I també ens vam fer ressò dels moviments que volen influir en la política europea.

«Preguntes Freqüents» va començar amb dos exvocals del CGPJ: Montserrat Comas i Alfons López Tena. Als dos els vam preguntar si la política tenia capacitat per controlar la justícia per darrere. Comas va criticar el procés d’elecció dels vocals del CGPJ.

https://youtu.be/cb7AO9DjgV8

Més endavant, la periodista Pilar Rahola ens va posar en antecedents sobre qui era Benjamin Harnwell, la mà dreta de Steve Bannon que està creant una acadèmia de política ultracatòlica a Itàlia. Després vam poder escoltar l’entrevista que va fer Laura Rosel a Harnwell, on va defensar que «obrir les portes a tothom de l’Àfrica que volgués venir, seria un suïcidi cultural».

També ens vam preguntar si érem davant d’una lluita entre ultradreta, liberals i esquerra radical per controlar Europa. En vam parlar amb Jordi Vaquer, director d’Open Society Initiative for Europe —la fundació de Soros—, i Gerardo Pisarello, membre de DiEM25, la plataforma de Varoufakis.

Finalment vam escoltar la portaveu de Femen a Espanya, Lara Alcázar, després de l’agressió a tres activistes en l’acte de la Falange on va irrompre aquest moviment. Alcázar va assegurar que «el feminisme és la lluita social més pacífica que ha conegut mai la història».

https://youtu.be/eK3c8lPuRlk

A la taula final vam comptar amb els periodistes: Quico Sallés, Joaquim Luna i, també, Víctor Amela, que estrena el llibre ‘Jo hauria pogut salvar Lorca’. A les cadires hi havia: Sara González, Pablo Muñoz, Neus Tomàs i Antón Losada.

PREGUNTES FREQÜENTS

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas