Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: El 155, sis mesos després

miércoles, 02 de mayo de 2018 • 10:10h

Autor:

«El govern espanyol s’ha adonat que la solució no consisteix en traspassar el conflicte a la justícia»
Iñaki Gabilondo

Tot just fa sis mesos de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, al «Preguntes Freqüents» vam analitzar-ne les conseqüències amb alguns líders polítics. També, vam parlar de violència sexual a partir de la sentència contra «La Manada».

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

El programa va començar des de la Feria de Abril de Catalunya amb l’empresari radiofònic Justo Molinero. L’equip de «Preguntes Freqüents» va visitar diverses cases que formen part d’aquesta festa tradicional molt arrelada a Catalunya. Fins i tot, la Laura Rosel es va atrevir amb el «rebujito», una beguda típica d’Andalusia.

El líder del PP català, Xavier García Albiol i Salvador Illa, el secretari d’organització del PSC van ser els primers convidats. Vam parlar amb ells de les conseqüències que havia tingut a Catalunya l’aplicació de l’article 155 ara fa mig any. Des de Madrid, vam analitzar l’actualitat amb el periodista Iñaki Gabilondo: relacions entre Catalunya i Espanya, l’anunci d’ETA i l’estat de salut del periodisme són alguns dels temes que la Laura Rosel va introduir a la conversa.

Arran de la sentència de «La Manada», vam debatre sobre violència sexual amb Alba Fernández Pous, que va patir una violació quan tenia 17 anys. També va formar part de la conversa la psicòloga Alba Alfageme. Les periodistes Mayka Navarro i Bea Talegón es van sumar a la iniciativa #Cúentalo i van explicar que també han patit situacions de violència sexual.

Aquesta setmana ha estat notícia la dimissió de Cristina Cifuentes després de la publicació d’un vídeo on suposadament se la veu robant un parell de cremes. A «Preguntes Freqüents» vam plantejar-nos quin és l’objectiu que surti a la llum el vídeo en aquest moment: hi ha clavegueres polítiques? Qui les controla? En vam parlar amb els periodistes Patrícia López i Carlos Cuesta, i l’exdirectiu de Método 3, Francesc Marco.

Finalment a «Preguntes Freqüents» vam entrevistar Josep Lluís Alcázar, portaveu del professorat de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, perquè la fiscalia ha presentat una querella contra nou professors de l’escola per un delicte d’odi i injúries contra els cossos de seguretat pel que suposadament va passar l’endemà de l’1-O a les aules.

A les cadires hi havia els periodistes Bea Talegón, Laura Fàbregas, Daniel Basteiro i Mayka Navarro.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas