Reír es la única salida

Preguntes Freqüents’: La constitució dels ajuntaments i el capítol 18 de ‘Causa [20907]’

miércoles, 19 de junio de 2019 • 13:35h

Autor:

«No podem tolerar que ningú ens faci callar»
Maria Lluïsa Carrillo

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

Dissabte va estar marcat per la constitució dels ajuntaments de tots els municipis de Catalunya i a ‘Preguntes Freqüents’ ens en vam fer ressò amb diferents protagonistes de la jornada. Primer de tot vam parlar amb Laura Masvidal, parella de Quim Forn, després que l’exconseller pogués desplaçar-se des de Soto del Real fins a l’ajuntament de Barcelona per participar de la constitució del ple municipal. Masvidal ens va explicar que «tot i haver tingut poc accés a Forn, ell estava molt emocionat».

Una altra de les ciutats protagonistes del dia va ser Badalona perquè, finalment, el socialista Álex Pastor va ser investit alcalde amb els vots de Dolors Sabater. L’exalcaldessa ens va explicar el motiu d’aquesta decisió: «era importantíssim que el PP no es tornés a fer amb Badalona». Després vam obrir un cara a cara entre Pilar Rahola i Xavier Fina per debatre sobre la proclamació com a alcaldessa d’Ada Colau amb el suports del PSC i Valls.

Més endavant, vam poder veure el darrer capítol de ‘Causa [20907]’, on van prendre protagonisme les conclusions definitives de les defenses i la darrera paraula dels acusats.

Després vam parlar-ne amb José Antonio Martín Pallín, magistrat emèrit del Tribunal Suprem. El magistrat va assegurar que el tribunal buscaria una sentència per unanimitat «de cara a la galeria».

En aquesta conversa també hi van ser presents el periodista Ernesto Ekaizer i Maria Lluïsa Carrillo, votant de l’1-O i testimoni al judici del procés. Finalment, vam entrevistar Sabino Cuadra, un dels lletrats que ha aconseguit portar els crims del franquisme davant la jutgessa argentina María Servini.

A les cadires hi havia: Sara González, Arturo Puente, Susana Quadrado i Manel Manchón.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas