Reír es la única salida

‘Preguntes Freqüents’: El confinament de Catalunya i l’estat d’alarma a Espanya pel coronavirus

martes, 17 de marzo de 2020 • 12:55h

Actualización: martes, 14 de septiembre de 2021 • 16:27h

Autor:

«Dilluns Catalunya farà el primer assaig clínic
per tractar el coronavirus. Tindrem dades d’aquí a 21 dies
»
Alba Vergés

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

Dissabte el ‘Preguntes Freqüents’ va analitzar la sol·licitud que va fer el president Torra de confinar Catalunya i el decret d’estat d’alarma a Espanya fet pel president Sánchez a partir de la crisi generada pel coronavirus.

En primer lloc, vam entrevistar la consellera de Salut, Alba Vergés, per valorar la situació de la COVID-19. Vergés va anunciar que a partir de dilluns, Catalunya tindria el primer assaig clínic per poder tractar el virus.

Després Cris Puig va parlar amb el metge investigador de malalties infeccioses a l’Hospital Trias i Pujol, Oriol Mitjà, que ens va ajudar a resoldre alguns dels dubtes al voltant del coronavirus i el seu impacte.

A la conversa es va afegir Àlex Arenas, investigador de la URV, que ens va explicar com pot créixer la propagació del coronavirus a través d’un model que ha creat per predir epidèmies. I Laura Lechuga, investigadora de l’Institut Català de Nanociència, que treballa en la creació d’un test ràpid per detectar la malaltia.

Finalment, ens va visitar el periodista Jordi Basté que va analitzar el paper dels mitjans de comunicació en aquesta crisi. El director de TVC, Vicent Sanchis, ens va explicar la reprogramació de TV3 a causa del coronavirus.

A les cadires vam comptar amb Jordi Barbeta, Núria Orriols, Anna Grau i Roger Palà.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas