Reír es la única salida

‘Preguntes Freqüents’: Com funcionen les campanyes de bots i trols que ataquen i insulten a les xarxes socials?

martes, 08 de febrero de 2022 • 16:12h

Autor:

«El percentatge de perfils falsos a Twitter és altíssim»
Bot Rus

PREGUNTES FREQÜENTSPREGUNTES FREQÜENTS
Cristina Puig
Dissabte, 21:45h.
TV3

Dissabte al ‘Preguntes Freqüents’ vam conversar amb dos referents de l’esquerra europea: l’exvicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, i el periodista i columnista de The Guardian, Owen Jones. Amb ells es va parlar sobre l’auge de l’extrema dreta, del rol que hi han jugat els mitjans de comunicació i de les relacions entre Catalunya i l’estat espanyol.

Com funcionen les campanyes de bots i trols que ataquen i insulten a les xarxes socials? Vam poder parlar amb una persona que durant una dècada va fer de bot a les xarxes i que ha publicat el llibre ‘Confesiones de un bot ruso’.

A més, vam conèixer el testimoni de l’actriu Itziar Castro, víctima d’assetjament a les xarxes socials, i l’anàlisi del periodista Carles Planas Bou, expert en tecnologies, algoritmes i xarxes.

També es va parlar sobre els Jocs Olímpic d’Hivern amb l’alpinista, Araceli Segarra, una de les signants del manifest en contra dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030.

Es va comptar amb un cara a cara entre Pilar Rahola i Nacho Corredor i la col·laboració de Quico Sallés. A cadires de periodistes hi havia Pilar Velasco, Manel Manchón, Àlex Cubero i Anna Gómez. L’actuació musical va anar a càrrec d’Albert Freixas que va interpretar la cançó ‘Broken song’.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas