Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: Catalunya – Espanya, i ara què?

lunes, 19 de marzo de 2018 • 11:10h

Autor:

«El bloqueig de la investidura
és imposat per l’Estat
»
Ernest Maragall

Amb la investidura aturada és moment de repensar quin és el futur de les relacions que s’han d’establir entre Catalunya i l’estat espanyol. A més, a «Preguntes Freqüents» també vam analitzar quins són els passos que està seguint el jutge Llarena amb els polítics que són a la presó.

El programa va començar amb molt de foc i pólvora des de les falles de València. Concretament, vam preguntar als components de la falla «Na Jordana» què representaven aquestes festes per als valencians.

Tot seguit, vam iniciar un cara a cara entre l’exministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, i el diputat d’ERC al Parlament, Ernest Maragall. A ells, els vam preguntar quines coses s’havien fet malament durant els últims anys tant des de Catalunya com des de l’Estat. Enmig del cara a cara, vam introduir l’entrevista que Laura Rosel va fer a Josep Vicent Boira, secretari d’Habitatge i Obres Públiques de la Generalitat valenciana, sobre el Corredor del Mediterrani.

Per conèixer una mica més a fons les actuacions judicials del jutge Llarena, vam parlar amb Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla. Pérez Royo va criticar durament el posicionament de Llarena respecte a la retenció de Jordi Sànchez a la presó impedint que es pugui presentar com a candidat a president de la Generalitat.

A l’última taula de «Preguntes Freqüents» vam conèixer el testimoni de Jesús Ruiz, un jove que ha viscut els últims mesos a la presó de Soto del Real amb Jordi Cuixart. Ruiz ens va explicar que el president d’Òmnium l’havia ajudat molt durant aquest temps.

També vam comptar amb les opinions del conseller d’Ensenyament i Cultura de la Generalitat valenciana, Vicent Marzà, respecte el model lingüístic, la cultura valenciana i les relacions entre Catalunya i València.

A les cadires hi havia els periodistes Estefanía Molina, Rodolfo Irago, Neus Tomàs i Anna Isabel Gracia. I a més, les col·laboracions de Maiol Roger, Quico Sallés i Pilar Rahola.


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’ objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas