Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: Anem cap a unes noves eleccions a Catalunya?

lunes, 05 de marzo de 2018 • 16:40h

Actualización: lunes, 12 de marzo de 2018 • 12:20h

Autor:

«Les forces polítiques catalanes
no han mesurat fins on podria arribar l’Estat»
Juan Karlos Ioldi

A partir de les reaccions dels partits independentistes pel que fa a l’acord d’investir un president de la Generalitat, ens hem qüestionat a «Preguntes Freqüents» si a Catalunya hi haurà unes futures noves eleccions. A més, amb motiu de la vaga feminista del 8 de març, hem analitzat quines són les desigualtats que pateixen les dones actualment.

El programa va començar amb una entrevista a l’exconseller de Justícia, Carles Mundó, des de La Model. A ell, li vam preguntar com l’ha canviat la seva estada per la presó d’Estremera. També, vam tenir la oportunitat de parlar amb Magda Oranich, l’advocada defensora dels presos polítics durant el Franquisme, i Carles Vallejo, president de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del  Franquisme. A ells els hi vam preguntar si, actualment, hi ha presos polítics a l’estat espanyol.

A continuació, vam parlar amb l’actual diputat de Junts per Catalunya, Josep Rull. Li vam plantejar com s’ho farien per investir Jordi Sànchez, el candidat proposat pel seu grup, sense el suport de la CUP.
La manca de suports farà que hi hagi noves eleccions a Catalunya? A partir d’aquest interrogant, també es va incorporar a la conversa la diputada Elisenda Alamany, de Catalunya En Comú-Podem. Alamany va suggerir a Esquerra Republicana que proposés un candidat a president.

També vam mantenir una conversa amb José Antonio Martín Pallín, magistrat emèrit del Tribunal Suprem. Martín Pallín va criticar durament tant la divisió de poders a l’estat espanyol com l’actuació del jutge Llarena. A banda, des de Donostia, la presentadora del programa, Laura Rosel, va poder parlar amb Juan Karlos Ioldi, l’excandidat a lehendakari per Herri Batasuna que va rebre permís judicial per presentar-se a la investidura.

A la recta final de «Preguntes freqüents» es va incorporar l’actriu Leticia Dolera i l’empresària Anna Gener. Vam debatre si tenia sentit fer vaga el 8 de març per reivindicar els drets de les dones.

Durant tot el programa, a les cadires hi havia els periodistes Agnès Marquès, Beatriz Talegón, Jordi Barbeta i Pablo Montesinos. I, a més, les col·laboracions de Maiol Roger, Quico Sallés i Pilar Rahola.

PREGUNTES FREQÜENTS


«Preguntes Freqüents», programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’ objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas