Reír es la única salida

«Preguntes Freqüents»: 17-A, sis mesos més tard. Què ha canviat?

martes, 20 de febrero de 2018 • 14:23h

Autor:

«Hi ha un negoci milionari al voltant de les fronteres.»
Rubén Wagensberg

Hi ha una causa general oberta contra l’independentisme? Ens ho preguntàvem dissabte, sis mesos després de l’atemptat a Barcelona i un any després de la manifestació multitudinària en defensa dels drets dels refugiats. Què ha canviat des de llavors? I tot això en una setmana en la que la immersió lingüística torna a estar en el punt de mira del govern espanyol. 

Vam començar el programa amb un cara a cara entre Joan Mena, professor i diputat d’En Comú Podem al Congrés, i Ana Losada, portaveu de l’Assemblea per una Escola Bilingüe, per debatre l’amenaça del govern de Mariano Rajoy de la possibilitat de trencar el model d’immersió lingüística de l’escolta catalana. Més tard, ens visitava Mireia Boya, exdiputada de la CUP, en la setmana en la que va declarar davant del Suprem.

https://www.youtube.com/watch?v=fpa2lZTgrOo

A continuació, vam conversar amb Anna Teixidor, periodista experta en jihadisme, i Wafa Marsi, mediadora social de Ripoll, mig any després dels atemptats del 17 d’agost. Marsi coneixia personalment alguns dels responsables dels atemptats. També, vam tenir l’oportunitat de parlar amb Rubén Wagensberg, impulsor de la campanya «Casa nostra, casa vostra», i Òscar Camps, fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms. I ens plantejàvem si… Un any després de les mobilitzacions en favor de les persones refugiades. Hem avançat o estem igual?

El punt final el va posar l’actuació emotiva de Feliu Ventura en directe i una xirigota de la comparsa “El Ángel de la Guarda” dedicada a Xavi, el nen que va morir a l’atemptat de Barcelona. 

Durant tot el programa, a les cadires hi havia els periodistes Luis Mauri, Vicent Partal, Maria Navarro i Toni Muñoz debatent i formulant preguntes als convidats. I, a més, les col·laboracions de Maiol Roger, Pilar Rahola i Quico Sallés.


“Preguntes Freqüents”, programa de dissabte a la nit a TV3 que vol entretenir i informar els espectadors el cap de setmana. L’objectiu és donar resposta a totes les qüestions que es plantegen els espectadors sobre l’actualitat. Presentat per Laura Rosel.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas