Reír es la única salida

‘Una Altra Història’ comença la gravació del primer capítol a Reus, amb Albert Om

jueves, 18 de mayo de 2023 • 13:12h

Autor:

Després de la primera crida a l’audiència de TV3 per triar un objecte, comencen les crides arreu del territori per participar a les gravacions d’‘Una Altra Història’. En la primera, aquest dissabte a Reus, es demana als habitants tant de la capital del Baix Camp com dels municipis de la rodalia que portin un objecte que considerin que pot ajudar a explicar la història de Catalunya dels últims 100 anys. No cal que hagin pujat la foto de l’objecte al web, es podrà fer des del punt de trobada per a la gravació. L’Institut Pere Mata de Reus és la localització on es podrà acudir directament en dos torns, a les 9:30h. i a les 15:30h. El nou programa de TV3 “Una altra història”, amb Albert Om, comença la gravació del primer capítol a Reus.

El periodista Albert Om serà el conductor del programa, acompanyat per dos historiadors, que faran la tria dels objectes més representatius de la nostra història. Cada capítol, que  es farà en un lloc emblemàtic d’una localitat diferent de Catalunya, es planteja com un gran esdeveniment en què els ciutadans podran participar portant els seus objectes i explicant les històries personals que hi ha al darrere. Entre les poblacions que seran escenari dels rodatges, hi ha Canet de Mar, Santes Creus, el Port de la Selva, Solsona, Barcelona, Girona i Lleida.

‘Una altra història’ és un format multiplataforma, innovador i participatiu, presentat per  Albert Om, que es planteja el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys. La col·lecció de peces resultant, amb grans històries personals al darrera, formarà part d’una gran exposició final en un museu de referència de Catalunya.  

Envia el teu objecte

Història i cultura es combinen amb entreteniment en un programa amb una funció social i divulgativa que té una gran capacitat per arribar a la població. Aquest és el punt de partida d’’Una altra història’, que demana la participació de la societat per trobar objectes antics que amaguen grans històries personals, en una iniciativa per fer-los visibles i anar construint la història social de Catalunya, que quedarà recollida en un arxiu digital. Es tracta, doncs, d’un format multiplataforma que engloba aquest arxiu web amb tots els objectes, el programa audiovisual i una exposició final amb les peces escollides.

‘Una altra història’ és una producció de TV3 en col·laboració amb EL TERRAT (The Mediapro Studio), basada en el format de ‘National Treasures’, creat per EZ Films – Ireland. Després de l’èxit de l’estrena a la televisió pública d’Irlanda (RTÉ1), el programa ha obtingut bons resultats en altres adaptacions arreu del món, com a Dinamarca i Nova Zelanda, i també a la televisió pública valenciana (À Punt).

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas