Reír es la única salida

‘Una Altra Història’ continua les gravacions a Barcelona i Tarragona

viernes, 02 de junio de 2023 • 11:17h

Autor:

Després de la primera crida a l’audiència de TV3 per triar un objecte i penjar-lo al web tv3.cat/unaaltrahistoria, ja s’han fet els rodatges a l’Institut Pere Mata de Reus i al castell de Santa Florentina, de Canet de Mar. Aquesta setmana, l’edifici de la seu central de la Universitat de Barcelona serà la localització on es podrà acudir dissabte, i diumenge la ruta continuarà pel territori cap a les comarques de Tarragona, al monestir de Santes Creus.

UNA ALTRA HISTÒRIA

La setmana que ve, el dissabte 10 de juny, el programa es gravarà al monestir de Sant Pere de Rodes, al Port de la Selva, i el diumenge 11, al Museu d’Art de Girona. El cap de setmana del 17 i 18 de juny, dissabte es convoca els ciutadans al castell de Gardeny de Lleida i diumenge al Palau Episcopal de Solsona.

El periodista Albert Om serà el conductor del programa, acompanyat per dos historiadors, Alba Gràcia i Xavier Carmaniu, que faran la tria dels objectes més representatius de la nostra història. Cada capítol, que es farà en un lloc emblemàtic d’una localitat diferent de Catalunya, es planteja com un gran esdeveniment en què els ciutadans podran participar portant els seus objectes i explicant les històries personals que hi ha al darrere. Entre les poblacions que són escenari dels rodatges, hi ha Canet de Mar, Santes Creus, el Port de la Selva, Solsona, Barcelona, Girona i Lleida.

‘Una Altra Història’ és un format multiplataforma, innovador i participatiu, presentat per  Albert Om, que es planteja el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys. La col·lecció de peces resultant, amb grans històries personals al darrera, formarà part d’una gran exposició final en un museu de referència de Catalunya.  

Envia el teu objecte

Història i cultura es combinen amb entreteniment en un programa amb una funció social i divulgativa que té una gran capacitat per arribar a la població. Aquest és el punt de partida d’’Una altra història’, que demana la participació de la societat per trobar objectes antics que amaguen grans històries personals, en una iniciativa per fer-los visibles i anar construint la història social de Catalunya, que quedarà recollida en un arxiu digital. Es tracta, doncs, d’un format multiplataforma que engloba aquest arxiu web amb tots els objectes, el programa audiovisual i una exposició final amb les peces escollides.

‘Una Altra Història’ és una producció de TV3 en col·laboració amb EL TERRAT (The Mediapro Studio), basada en el format de ‘National Treasures’, creat per EZ Films – Ireland. Després de l’èxit de l’estrena a la televisió pública d’Irlanda (RTÉ1), el programa ha obtingut bons resultats en altres adaptacions arreu del món, com a Dinamarca i Nova Zelanda, i també a la televisió pública valenciana (À Punt).

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas