Reír es la única salida

El karaoke Imperial del Sr. Wang comença a cremar!

jueves, 14 de octubre de 2021 • 18:05h

Autor:

Compte enrere per l’estrena de ‘L’Última Nit del Karaoke’, una ficció de TV3, produïda per EL TERRAT (The Mediapro Studio) i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat.

Aquest migdia ha tingut lloc la roda de premsa de ‘L’Última Nit del Karaoke’, una comèdia amb música que arriba amb cares conegudes com Roser Tapias, Àlex Maruny, Elisabet Casanovas i Artur Busquets.

L’antic cinema Astoria, un dels escenaris del rodatge, ha acollit la presentació de la sèrie, que s’estrena el 18 d’octubre, amb la presència de Vicent Sanchis, director de TV3; Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3; Agustí Esteve, director executiu d’EL TERRAT, i Pedro B. Abreu, creador i director de la sèrie. També hi han assistit Oriol Pérez, codirector; Zebina Guerra, cocreadora, Carmen Marfà, guionista i Dani Amor, guionista, que ha conduït l’acte.

«En un karaoke, hi ha dos tipus de persones: les que pugen a l’escenari i canten, i les que s’ho miren des de baix». Amb aquestes paraules, Dani Amor ha donat la benvinguda a la presentació de ‘L’Última Nit del Karaoke’, un espai on es passen unes nits ‘memorables’, com les que podran viure els espectadors de TV3 a partir de dilluns 18 d’octubre. A partir d’aquí, en un escenari ambientat per a l’ocasió, ha donat pas a les diverses intervencions de la presentació, que confessaven que són fans del ‘Don’t stop me now’, de Queen, i fins i tot alguna veu s’ha atrevit a cantar ‘Escuela de calor’, de Radio Futura.

El director de TV3, Vicent Sanchis, fan de Bruce Springsteen i un dels que s’estimen més mirar com canten els altres, s’ha mostrat sorprès per la sèrie: «És una història realment molt especial, diferent, amb ingredients que altres sèries no tenen, molt ben feta i ben dirigida, i amb actors molt bons». Sanchis ha destacat la importància de la ficció per a una cadena com TV3: «És allò que marca grans diferències, comences a ser un canal important quan emets sèries bones. Com a mitjà públic, tenim l’obligació de fer costat i treballar amb el sector audiovisual, que és importantíssim. I, a més, a la gent els encanta.»

Durant la seva intervenció, el director de TV3 ha agraït la col·laboració dels responsables de les sales Astoria i Razzmatazz, els dos escenaris de rodatge d’aquesta ficció. També ha fet arribar el seu agraïment al Departament de Cultura de la Generalitat, per la seva col·laboració i suport institucional en aquest projecte, i a EL TERRAT, que ha produït la sèrie, «perquè sempre fa coses meravelloses».

El cap de Ficció i Cinema de TV3¸ Oriol Sala-Patau, que s’ha declarat fan de ‘Don’t stop me now’, ha parlat de la importància de la música a la sèrie, «interpretada per un elenc d’actors molt destacat, que han accedit a participar en el projecte i que, tot i no ser cantants, han fet molt bona feina dalt de l’escenari».

De la ficció, n’ha destacat que el va sorprendre «que passés tot en una sola nit en un mateix escenari, un karaoke, que és un lloc on la gent va a passar-s’ho bé». Sala-Patau ha explicat quins ingredients fan que aquesta ficció pugui tenir més projecció exterior: «És una sèrie coral amb un format encertat: amb comèdia, que és el que demana l’audiència, amb música, i amb una dona empoderada que lidera el projecte, que és el personatge de l’Ona».

L'ÚLTIMA NIT DEL KARAOKE
El creador i director de la sèrie, Pedro B. Abreu, també fan del hit ‘Don’t stop me now’, ha explicat l’anècdota del dia que van haver de canviar la cançó que sortia en una de les trames: «coses que passen durant l’aventura d’un rodatge, i moltes vegades el canvi és per a millor, i més gràcies al talent i l’amor compartit amb tot l’equip». En aquest sentit, Abreu ha agraït haver pogut dirigir aquest projecte envoltat de bons professionals.

El director executiu d’EL TERRAT, Agustí Esteve, que ha recordat Radio Futura en la seva intervenció, ha posat en relleu «l’esperit de treball d’equip d’aquesta sèrie, la generositat i el sobreesforç que ha suposat fer-la en temps de pandèmia amb l’ambició de fer una superproducció, i ho hem aconseguit». A més de mostrar el seu agraïment a tot l’equip, i especialment a Xavier Cassadó, ha destacat l’oportunitat que ha suposat per a EL TERRAT fer una ficció d’aquesta qualitat.

Després de veure un recull d’imatges dels deu capítols de ‘L’Última Nit del Karaoke’, el torn de paraula ha arribat als actors i actrius, que han parlat dels personatges que interpreten. Roser Tapias ha explicat que «l’Ona és l’encarregada i la xef del karaoke, i el fil conductor que va unint les diferents trames, que es troba en un punt vital en què hi ha expectatives que no s’han acabat de complir». Àlex Maruny ha parlat del paper del Nil, que havia treballat fa anys al karaoke fins que va anar de viatge i ara decideix tornar. Artur Busquets és el Cris, el cuiner i ajudant de l’Ona, i Elisabet Casanovas fa de Sara, una de les cambreres del local, dos personatges que estan «al servei de la història principal».

Tampoc han faltat les felicitacions a Betsy Túrnez, que explicava que el seu personatge, la Glòria, «forma part de la trama de la galeta, amb el típic grup d’amics de tota la vida, molt ben avinguts, que decideixen anar al karaoke a passar-s’ho bé i aquella nit es comencen a adonar que potser no estan tan ben avinguts…». Una trama que també comparteixen David Bagés, Alicia Reyero i Jordi Díaz, entre d’altres.

L'ÚLTIMA NIT DEL KARAOKE

Lluís Soler, que interpreta l’amo d’un celler important preocupat pel futur, ha fet una pinzellada del seu paper, en una trama que comparteix amb Maria Lanau, Anna Sahun i Marta Bayarri. També han presentat el seu personatge Santi Pons, «un home de negocis simpàtic»; Alberto Jo Lee, que és el senyor Wang, el propietari del karaoke, i Sana Yumii, que és la cambrera Yan Yan. Per la seva banda, Patrick Urbano i Cristian Valencia s’han definit com uns «cobradors peculiars» que faran el que faci falta per cobrar el que els deu el senyor Wang.

Paula Malia ha explicat que interpreta dos personatges: «són dues germanes bessones, l’Anna i la Gemma, que arriben al karaoke cadascuna per la seva banda i, com que no els acaben de sortir els plans, decideixen canviar de sala». Pel que fa a Júlia Molins, és l’Ali, «una noia enamoradissa, que creu en l’amor romàntic, que fa setmanes que està xatejant amb un noi i aquesta nit es veuran per primera vegada», que comparteix trama amb Pep Ambròs, el Joel, que la troba quan per necessitat acaba entrant al karaoke.

Abans d’abaixar el teló de la presentació, Joan Dausà, que a la sèrie és un músic famós que es retroba amb uns col·legues de fa anys, ha pujat a l’escenari per interpretar una cançó inèdita seva, que també toca a la sèrie per intentar enamorar un altre personatge.

Amb música i una foto de família ha acabat la presentació de ‘L’Última Nit del Karaoke’ que, dilluns 18 d’octubre, es podrà veure a les 22:05h, a TV3, amb l’estrena de doble capítol. Serà després de l’estrena exclusiva la mateixa nit, a les 21:00h, a la sala Phenomena, per inaugurar el Serializados Fest 2021.

L'ÚLTIMA NIT DEL KARAOKE

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas