Reír es la única salida

TV3 fa una crida a la participació dels catalans per preparar ‘Una altra història’, amb Albert Om

lunes, 20 de marzo de 2023 • 12:13h

Autor:

‘Una Altra Història’ és un format multiplataforma, innovador i participatiu, presentat per Albert Om, que es planteja el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys. La col·lecció de peces resultant, amb grans històries personals al darrere, formarà part d’una gran exposició final en un museu de referència de Catalunya.

Envia el teu objecte

Història i cultura es combinen en un programa d’entreteniment que té una funció social i divulgativa i una gran capacitat per arribar a la població. Aquest és el punt de partida d’’Una Altra Història’, que demana la participació de la societat per trobar objectes antics que amaguen grans històries personals, en una iniciativa per fer-los visibles i anar construint la història social de Catalunya, que quedarà recollida en un arxiu digital. Es tracta, doncs, d’un format multiplataforma que engloba aquest arxiu web amb tots els objectes, el programa audiovisual i una exposició final amb les peces escollides.

El periodista Albert Om conduirà el programa acompanyat per dos historiadors que faran la tria dels objectes més representatius de la nostra història. Cada capítol, que  es gravarà en un lloc emblemàtic d’una localitat catalana diferent, es planteja com un gran esdeveniment en què els ciutadans podran participar portant els seus objectes i explicant les històries personals que hi ha al darrere.

»Una Altra Història’ és una producció de TV3 en col·laboració amb EL TERRAT (The Mediapro Studio), basada en el format de “National Treasures”, creat per EZ Films – Ireland. Després de l’èxit de l’estrena a la televisió pública d’Irlanda (RTÉ1), el programa ha obtingut bons resultats en altres adaptacions arreu del món, com a Dinamarca i Nova Zelanda, i també a la televisió pública valenciana (À Punt).

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas