Reír es la única salida

‘Incidents’, tots els capítols, a TV3 a la carta

martes, 10 de enero de 2023 • 13:52h

Autor:

Els quatre episodis d’’Incidents’ estan disponibles a TV3alacarta. ‘Incidents’ és un programa — idea original d’Andreu Buenafuente — que pretén visibilitzar el talent provinent del millor teatre independent català. Per fer-ho, ha proposat a 4 companyies — La Calòrica, Sixto Paz, El Eje i Companyia Solitària— el repte de crear una ficció televisiva.

El programa pretén ser el motor escènic del talent teatral independent català, dinamitzar la cultura teatral i adaptar-la a la ficció televisiva utilitzant el millor de cada format.

Els capítols

‘Demà’, de El Eje
Distopia, 2043. Una triella conviu en un pis de la Barceloneta, una d’elles embarassada de 9 mesos. Fan un sopar de gala perquè els embarassos estan programats i saben que l’infant és a punt d’arribar. A fora, el canvi climàtic, està destruint tot aquest espai interior.

Guió: El Eje i Marc Ribera
Direcció: Marc Ribera
Intèrprets: Eric Balbàs, Maria Hernández i Mar Pawlowsky
Amb la col·laboració especial de: Marc Ribera i Neus Marcús

‘Perafita 1714’, de Companyia Solitària
Una dona entra arrossegant el cos malferit del que sembla un Miquelet. Té una ferida greu sobre la clavícula i ella, que té coneixements mèdics, el cura. Què passarà entre ells? Tot ens porta a recordar l’inici d’un idil·li romàntic. Una relació passional en mig d’un gran conflicte bèl·lic.

Guió: Companyia Solitària
Direcció: Pol López
Intèrprets: Pau Vinyals, Júlia Barceló i Pol López

‘Tots Sants’, de Sixto Paz
En Jofre és una persona que està passant un mal moment. Les seves circumstàncies vitals són complexes. En molts aspectes, ja no és una persona autònoma, perquè ha perdut la seva tutela legal. Aquest fet desemboca en un cercle viciós de dependència i frustració personal del qual és difícil sortir-ne. No té massa amics. De fet, molts pocs. Potser cap. En Manel és dels pocs que encara el veuen de tant en tant.

Guió: Jan Vilanova
Direcció: Pau Roca
Intèrprets: Dafnis Balduz i Pau Roca

‘Snegovik’, de La Calòrica
Context: 21 de desembre. Palau de la Generalitat.
Un vaixell de moltes tonelades de gas estava fent la seva entrada al port de Tarragona, de cop s’ha aturat i ha fet mitja volta. No se sap què passa fins que arriba un “burofax” de l’empresa on informa que lamentant-ho molt, un altre estat ha pagat més per la càrrega. Aquest fet genera una crisi de govern important.

Guió: Joan Yago
Direcció: Israel Solà
Intèrprets: Júlia Truyol, Esther López, Xavi Francés, Marc Rius i Aitor Galisteo-Rocher
Amb la col·laboració especial de: Max Francés

‘Incidents’ acosta a l’espectador televisiu un seguit d’actors i actrius d’alt nivell que es desenvolupen en la ficció televisiva amb la mateixa solvència que ho fan en els seus projectes teatrals. Darrere les càmeres, completen aquesta experiència d’hibridació, els dramaturgs convertits en guionistes i els directors teatrals en el rol de directors de ficció.

‘Incidents’ és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració d’EL TERRAT (The Mediapro Studio) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els quatre episodis d’’Incidents’ estan disponibles a TV3alacarta.

Un programa del departament de Culturals de TV3 sorgit de la segona crida de projectes de la CCMA i el Departament de Cultura.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas