Reír es la única salida

Singlot Festival tanca la seva 4a edició amb rècord d’assistència i amb la creació d’un nou premi dirigit al talent jove

lunes, 09 de julio de 2018 • 14:41h

Actualización: miércoles, 01 de agosto de 2018 • 14:59h

Autor:

«Hem d’aspirar a alguna cosa més que posar noms comercials i això ho estem construint cada any»
Andreu Buenafuente

Després de tres dies (5, 6 i 7 de juliol) d’omplir Sant Feliu de Guíxols de comèdia, el Singlot ha clausurat la seva quarta edició amb la millor xifra d’espectadors, 2.500 assistents. Al mateix temps, segueix avançant en l’aposta per potenciar el sector artístic que treballa l’humor i ha distingit a Lloll Bertran amb el premi Singlot d’Honor pels seus més de 30 anys de trajectòria.

El Teatre Narcís Masferrer i l’Espai Port s’han omplert a diari amb diferents propostes teatrals que han tractat la comèdia des de diferents formats. Els protagonistes han estat l’humor incorrecte de Mongolia, l’homenatge al teatre de l’absurd francès de Sergi Belbel amb «Les roses de la vida», el cabaret gamberro «Dos machos verdes fritos» de La Bacanal, el fenòmen radiofònic de la improvisació «Nadie Sabe Nada», l’exitós i inèdit homenatge al monòleg «Hem de Parlar» amb Andreu Buenafuente, Berto Romero, Sílvia Abril i Raúl Cimas que van exhaurir localitats i per últim, l’entranyable, divertida i tendre «Mrs Brownie» de Teatre Nu que va deixar als assistents entusiasmats.

Com cada any, el Singlot ha seguit apostant per les noves generacions de creadors teatrals de comèdia a través de les seves jornades professionals. Aquesta edició, la producció escollida per ser representada l’any que ve ha estat «Mafia» de The Mamzelles, protagonitzada per quatre germanes que ens transportaran a la Calàbria dels anys 90.

Aquesta 4a edició ha estat el moment en què EL TERRAT ha reafirmat el seu compromís amb el sector creant el Premi Terrat Nou Talent. Per tal de fer possible aquest compromís, la direcció del Festival ha seleccionat el projecte «La gran ofensa» de La Bendita Compañía. Amb aquesta iniciativa EL TERRAT es convertirà en una de les poques productores que aposta per produir íntegrament una obra ideada per una companyia emergent.

Andreu Buenafuente: «El Singlot està aconseguint programar sense complexes; venen noms coneguts i d’altres menys coneguts, però és molt transversal, molt democràtic i no té cap problema en portar gent molt provocadora com Mongolia i gent més comercial. Penso que la gràcia d’aquest festival també està aquí. Hem d’aspirar a alguna cosa més que posar noms comercials i això ho estem construint cada any».

Com a novetat, en aquesta última edició el Singlot Festival s’ha agermanat amb la Mostra Internacional de Teatro Cómico e Festivo de Cangas (MITCFC), una de les manifestacions més importants d’espectacles vius de l’estat que també basa la seva programació en l’humor. Andreu Buenafuente, director del Festival, va ser l’encarregat de llegir el manifest d’agermanament en la clausura del Singlot PRO davant dels més de 70 professionals i agents culturals que hi van assistir.

L’atac de Singlot deixa Sant Feliu fins l’any vinent però la petjada d’aquesta edició quedarà present a la ciutat gràcies a la intervenció de la il·lustradora del cartell, Marina Capdevila, que ha dut a terme en el Pavelló Municipal La Corxera. La comèdia ha captivat Sant Feliu de Guíxols i s’hi quedarà per molt temps.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas