Reír es la única salida

Singlot Festival entra en la 3a. edició, els dies 27, 28 i 29 de juliol de 2017

viernes, 26 de mayo de 2017 • 15:24h

Autor:

Avui, 26 de maig de 2017, EL TERRAT i TheProject han presentat la programació de la tercera edició del SINGLOT Festival de la mà del seu director artístic, Andreu Buenafuente.
La trobada de l’humor i la comèdia tornarà Sant Feliu de Guíxols els propers 27, 28 i 29 de juliol en el marc del Festival Porta Ferrada 2017.

Per tercer any consecutiu el SINGLOT Festival envairà de comèdia Sant Feliu de Guíxols durant tres dies amb espectacles de comèdia i jornades professionals amb els principals creadors, productors, distribuïdors i exhibidors d’àmbit nacional.

Una proposta que es caracteritza per propostes de companyies consolidades i independents com Joglars, amb l’espectacle «Zenit» que s’estrenarà en català, «Paradise», de Nico&Sunset, “Las mujeres sabias” (estrena en castellà), «White Rabbit Red Rabbit» representat per Andreu Buenafuente. Alhora, el SINGLOT també comptarà amb espectacles musicals com «I remember Mr. Bowie» i «The Txandals», que uneixen humor i música en un mateix espectacle.

El cartell d’enguany ha estat creació de l’il·lustrador Ricardo Cavolo que ha pres el relleu a Mikel Urmeneta i Javier Jaén. Un peu excepcional i carregat de foc amb la comèdia a la pell.

L’espai escollit per presentar aquesta programació ha estat la terrassa del Cotton House Hotel. Una presentació que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i Nèlida Falcó, directora de l’àrea d’Arts Escèniques de l’ICEC, en representació del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila. Una trobada en la que Motas ha reafirmat la importància del SINGLOT per Sant Feliu i com el festival encomana de comèdia la vila per un dies.

SINGLOT FESTIVAL
Roda de premsa SINGLOT Festival (Foto: Lia Pérez)

«Aquest tercer any ens du a la consolidació del SINGLOT» afirma Andreu Buenafuente. Una edició que ve recolzada pels 5.000 espectadors que ha reunit el festival fins al moment. «Tres dies dedicats a l’ofici del teatre per posar en valor la professió i viure la comèdia» segons Buenafuente.

En aquesta tercera edició l’organització segueix apostant per activar el sector professional escènic. Una mostra de l’activitat és la presència en el cartell d’aquesta edició de les dues propostes seleccionades en el SINGLOT PRO de l’edició 2016, «Paradise» i l’estrena en català de «Zenit» de Joglars.

Com a novetat, el SINGLOT Festival centralitza les propostes de teatre en un únic espai, el Teatre Narcís Masferrer. De fet, amb l’objectiu de facilitar l’accés als espectacles SINGLOT ha creat un abonament per 55€ (despeses incloses) per accedir a tots els espectacles  excepte «Paradise» i «I remember Mr. Bowie».

SINGLOT FESTIVAL
Enric Cambray, Mercè Puy, Andreu Buenafuente i Tito Ramoneda (Foto: Lia Pérez)

En paral·lel a la programació artística, el «Singlot d’honor» d’aquest any serà per Pepe Viyuela com a reconeixement als seus més de 25 anys de trajectòria com a actor, humorista i poeta en televisió, teatre i cinema. Una tasca que ell sempre ha desenvolupat des de l’inconformisme. Com a agraïment Viyuela obsequiarà al SINGLOT amb una petita representació.

Respecte a les jornades professionals, SINGLOT PRO tindran lloc durant el 27 i 28 de juliol. Aquesta edició comptarà amb la participació de més de 50 agents culturals (creadors, productors, distribuïdors i exhibidors) que reuniran durant dos dies a companyies consolidades i emergents per a que presentin les seves propostes artístiques. Una iniciativa que representa l’ADN del SINGLOT amb l’objectiu de donar veu a totes aquelles companyies amb potencial creatiu i còmic.

SINGLOT FESTIVAL

El SINGLOT Festival és una proposta artística que va néixer el 2015 ideada pel seu director, Andreu Buenafuente, que en les seves paraules «El SINGLOT és viure la comèdia».

Una trobada que es pren la comèdia seriosament amb l’objectiu d’unir als professionals del sector com mai abans s’havia vist.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas