Dilluns 1 d’abril, el programa ‘400′ dedica el programa especial d’aquest mes a afectats i familiars que conviuen amb el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme.
La comunicació social és un aspecte bàsic en la nostra vida. Les persones amb autisme tenen dificultats a l’hora de relacionar-se amb els altres i de regular les seves emocions. A més, processen la informació d’una manera diferent de la resta. Tot això dificulta, de vegades, la integració en els grups socials.
El programa vol descobrir com és el dia a dia de les famílies que conviuen amb una persona amb TEA i demostrar que sempre es poden trobar moments per moure els 400 músculs del riure.
Pere Aznar ens convida a viatjar a Castelló per a visitar TEACAST, una associació sense ànim de lucre creada el 2017 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels nois i noies amb espectre autista i de les seves famílies. I també visitem APNAC, una altra associació, en aquesta ocasió, de pares i germans de persones amb TEA, constituïda el 1981 i centrada en persones autistes de tercer grau (autisme sever). Allà, usuaris, familiars i professionals ens explicaran les seves vivències.
No faltaran els monòlegs, marca del programa. En aquesta ocasió de la mà de la Paqui, Presidenta d’APNAC des de fa 10 anys i mare d’en Daniel, de 26 anys i amb autisme, que viu intern a la residència de l’entitat; també s’anima a fer un monòleg la Rocío, psicòloga de Castelló que fa teràpies individualitzades a l’associació TEACAST des de fa dos anys, i l’Álvaro, un noi de 13 anys que viu a Castelló i és autista.
L’Álvaro és molt alegre i li agrada conèixer altres nois i noies de la seva edat, i a banda del monòleg, ha preparat una sorpresa musical realment emocionant.
‘400’ és una producció d’À Punt en col·laboració amb la productora valenciana Sunrise Pictures i EL TERRAT (The Mediapro Studio). Una aposta per la visibilització de les realitats més dures que ens envolten, amb una mirada tendra, lúcida i humorística.