Reír es la única salida

Nou especial de ‘400’ dedicat a l’esclerosi múltiple

lunes, 03 de junio de 2024 • 10:11h

Autor:

El programa ‘400‘ dedica l’especial del mes a l’esclerosi múltiple, coneguda com la malaltia de les 1.000 cares. Pere Aznar i l’equip del programa visiten ACVEM, Associació de la Comunitat Valenciana d’Esclerosi Múltiple, fundada el 1984.

ACVEM es dedica a promoure tota classe d’accions dirigides a millorar la situació de les persones amb esclerosi múltiple (EM) i malalties similars, així com la dels seus familiars. En aquest sentit, ofereix serveis que les persones afectades per esclerosi múltiple i les seves famílies necessiten i no són proporcionats per la sanitat pública, com ara atenció psicològica o fisioteràpia.

Sara Gil-Perotín, neuròloga de l’hospital La Fe, ens explica què és exactament aquesta malaltia autoimmune crònica, que afecta en una proporció 3/1 a dones per damunt dels homes. La Sara mostra la dificultat dels tractaments per a les persones amb esclerosi múltiple, una malaltia coneguda com de les 1.000 cares perquè cada pacient és un món.

Naturalment, es posa un toc d’humor amb els monòlegs, marca del programa, que amb l’ajuda de Pere han preparat les sòcies d’ACVEM Nely, Gloria i Carmen. Pacients, familiars i professionals que tracten aquesta malaltia demostren que inclús en els pitjors moments, també hi ha espai per a l’alegria i el somriure.

‘400’ és una producció d’À Punt en col·laboració amb la productora valenciana Sunrise Pictures i EL TERRAT (The Mediapro Studio). Una aposta per la visibilització de les realitats més dures que ens envolten, amb una mirada tendra, lúcida i humorística. El programa, amb una periodicitat mensual, aborda temes com l’esclerosi múltiple, el treball, l’Orgull LGTBIQ+, etc.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas