Reír es la única salida

‘Fugir’, el documental de Fèlix Colomer, guardonat amb un Premi Civisme

martes, 29 de noviembre de 2022 • 10:37h

Actualización: lunes, 29 de enero de 2024 • 12:11h

Autor:

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha lliurat els Premis Civisme 2022. El Departament convoca aquests guardons amb l’objectiu d’estimular, des d’àmbits i edats ben diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora en l’entorn. El certamen té l’antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l’any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

En el decurs de l’acte, que s’ha celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria, el jurat ha atorgat un accèssit del 27è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació a ‘Fugir’, documental emès al programa Sense Ficció de TV3 i produït per EL TERRAT. Aquest guardó reconeix els treballs que han sobresortit pel tractament de valors de civisme i han exercit un determinat impacte social.  

‘Fugir’ és un documental de Fèlix Colomer, una història commovedora d’exili i amor fratern, que segueix el viatge de sis germans ucraïnesos quan emprenen el camí cap a Catalunya fugint de la guerra. 

El jurat, que ha destacat la capacitat comunicativa d’aquest reportatge, en valora especialment l’elecció de donar veu i protagonisme als mateixos nens i nenes, així com la capacitat de mostrar les relacions que estableixen; la manera de cuidar-se els uns als altres; com els adolescents, que ja havien estat al nostre país, ensenyen català als més petits durant el trajecte… També remarquen la importància de donar visibilitat al paper de les famílies d’acollida que, de forma desinteressada, es fan càrrec d’aquests nens i nenes quan arriben a Catalunya.

‘Fugir’, és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració d’EL TERRAT (The Mediapro Studio).

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas