Reír es la única salida

Es fan públics els 8 finalistes de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’

miércoles, 31 de mayo de 2023 • 12:42h

Autor:

El 23 de maig ha tingut lloc al Palau de la Virreina la segona trobada del comitè de selecció de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ per fer la tria dels 8 projectes de teatre musical de nova creació en català que passen a la final del torneig.

El jurat ha deliberat que, entre un total de 42 propostes rebudes i dues fases de selecció, els 8 projectes finalistes de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ són:

‘Batec’ de la Cia. Calajo
‘Mireia’ de WeColorMusic
‘Una vida per davant’ de Vitruvi produccions
‘Artemis’ de Mireia Morera
‘Em dic Josep’ de Marc G. de la Varga
‘Rojos’ de 53a Brigada Mixta
‘El Testament’ de T-Gràcia
‘Ànima. El musical’ d’Oriol Burés

Durant els dies 10 i 11 de juliol, es presenten, a Casa Terrat, aquestes 8 propostes artístiques, una de les quals és seleccionada per un jurat format per Carmen Marfà (guionista, dramaturga i directora), Xavier Pujolràs (coordinador de programació del Teatre Nacional de Catalunya), Montse Portús (directora executiva del Mercat de Música Viva de Vic), Xavier Torras (director musical, compositor i pianista) i Roser Batalla (actriu, dobladora i adaptadora), per rebre el reconeixement com a Millor Proposta d’Espectacle. Aquesta distinció està acompanyada d’una dotació de 5.000€ en metàl·lic per ajudar al desenvolupament del projecte.

D’altra banda, es concedeix també un reconeixement al projecte amb la Millor Composició Musical, que és programat a l’àrea Pro del proper MMVV, per presentar la proposta davant de programadors públics i privats, en format de 30 minuts i només amb música i veus. Així mateix, hi ha un tercer reconeixement pel projecte amb la Millor Lletra de Cançó, que obté l’enregistrament d’una maqueta. Per últim, es dona el Reconeixement Especial del Públic, de votació popular.

D’aquesta manera, EL TERRAT i el Grec Festival de Barcelona pretenen convertir ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ en un punt de trobada i de reflexió anual pels creadors i les companyies emergents. Un espai on puguin mostrar els embrions dels futurs espectacles musicals de casa nostra i esdevenir un fòrum de discussió artística pels creadors de teatre musical, així com per a productores i exhibidors.

Les entrades per assistir de públic tant presencialment com per streaming a aquesta primera edició de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ sortiran a la venda pròximament.

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ és una coproducció del Grec Festival de Barcelona i EL TERRAT (The Mediapro Studio) amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic a partir d’una idea de Toni Viñals.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas