Reír es la única salida

El Museu d’Història de Catalunya inaugura l’exposició ‘Una Altra Història’, creada a partir del programa homònim presentat per Albert Om a TV3

viernes, 26 de enero de 2024 • 11:23h

Actualización: viernes, 15 de marzo de 2024 • 08:09h

Autor:

De l’1 de febrer al 28 d’abril es pot visitar al Museu d’Història de Catalunya l’exposició ‘Una Altra Història’, la mostra creada a partir del programa homònim produït per 3Cat amb la col·laboració d’EL TERRAT (The Mediapro Studio) i conduït per Albert Om, que s’ha emès per la cadena pública catalana al llarg dels mesos de novembre i desembre de 2023. La gravació del programa s’ha realitzat en vuit espais emblemàtics del patrimoni català: el Monestir de Sant Pere de Rodes, el Museu d’Art de Girona, el Castell de Santa Florentina de Canet de Mar, la Universitat de Barcelona, el Reial Monestir de Santes Creus, l’Institut Pere Mata de Reus, el Palau Episcopal de Solsona i el Castell de Gardeny de Lleida, on persones de tot Catalunya han presentat diferents objectes i n’han explicat les històries personals i particularitats que els fan singulars.

L’exposició presenta els 100 objectes originals amb la història que contenen, i els defineix a partir del testimoni dels seus propietaris. 100 petites històries que contextualitzades històricament i culturalment són la base de la història del nostre país.

L’exposició permet posar damunt de la taula la vàlua de la cultura material i descobrir aquells tresors fins ara guardats en un calaix o unes golfes que amaguen històries extraordinàries i parlen de la nostra història col·lectiva.  Es tracta d’una exposició que pretén no només mostrar la selecció, sinó també convidar-nos a fer una reflexió al voltant del paper de la cultura material en les dinàmiques de socialització.

El Museu d’Història de Catalunya pretén ser un punt de trobada de la Història de Catalunya on puguin també confluir aquesta microhistòria o bé, aquestes petites històries personals que han de deixar de ser anònimes i que són, de fet, la base de la història del nostre país i que ens poden transportar a un relat més ampli.El programa ‘Una Altra Història’ està basat en el format National Treasures, creat i llicenciat per EZ Films – Ireland i estrenat amb gran èxit en la televisió pública d’Irlanda i adaptat també a Dinamarca i Nova Zelanda. Entre les diverses adaptacions de l’espai hi ha ‘Tresors amb Història’ a À Punt, una coproducció d’El Terrat i Sunrise Pictures.

Informació de visita
  • Dates: de l’1 de febrer al 28 d’abril de 2024
  • Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h, dimecres de 10 a 20 h i diumenges i festius, de 10 a 14.30 h. Dilluns tancat.
  • Visites guiades: cada dissabte a les 12 h (a partir del 10 de febrer inclòs)
  • Preu: 4 € (entrada gratuïta el primer diumenge de mes)

Més informacióTota la informació de l’exposició actualitzada i compra d’entrades al web del museu.

En aquest enllaç es poden veure tots els capítols del programa ‘Una Altra Història’.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas