Reír es la única salida

Albert Om torna a TV3 amb ‘Una Altra Història’

martes, 10 de octubre de 2023 • 16:05h

Actualización: martes, 31 de octubre de 2023 • 09:47h

Autor:

TV3 estrena aquest dijous, 26 d’octubre, a les 22.45h, ‘Una Altra Història’, un programa presentat pel periodista Albert Om que explica la història dels últims cent anys dels catalans a través dels objectes que guarden a casa.

En aquest primer episodi, el periodista es desplaça fins al Monestir de Santes Creus (Alt Camp). Hi arriba amb un dels tractors que van participar a la manifestació del 3 d’octubre del 2017. El monestir, símbol de la transició del romànic al gòtic, també serveix d’escenari per mostrar les eines amb les quals s’assistia als parts fa 50 anys. Om també hi descobrirà com un soldat de la Guerra Civil va portar una bala al cos durant 40 anys i tindrà a les mans el trofeu que Pau Casals va entregar als guanyadors del I Concurs de Castells de Tarragona.

‘Una Altra Història’ és un format multiplataforma, innovador i participatiu que s’ha plantejat el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys. Objectes antics que amaguen grans històries, en una iniciativa per fer-los visibles i anar construint la història social del país, que quedarà recollida en un arxiu digital i formarà part d’una gran exposició́ final en un museu de referència de Catalunya. Alhora, Albert Om s’aproxima a les històries personals que s’amaguen al darrere de cada objecte, apel·lant tan als records i als sentiments íntims com als col·lectius.

Om condueix el programa acompanyat pels historiadors Alba Gràcia, Xavier Carmaniu i Queralt Solé, que són els responsables de seleccionar els objectes més representatius d’entre tots els que hagin aportat els espectadors. De fet, la ciutadania ha respost amb gran èxit a les crides a la participació que es van fer per poder tirar endavant el projecte.

Cada capítol es planteja com un gran esdeveniment participatiu i situa l’acció en un lloc emblemàtic de Catalunya, resseguint la geografia del país: el Castell de Gardeny de Lleida; el Palau Episcopal de Solsona; l’Institut Pere Mata de Reus; el Castell de Santa Florentina de Canet de Mar; la Universitat de Barcelona; el Monestir de Santes Creus; el Monestir de Sant Pere de Rodes i el Museu d’Art de Girona.

Història i cultura es combinen amb entreteniment en un programa amb una clara funció social i divulgativa.

‘Una Altra Història’ és una producció de TV3 en col·laboració amb EL TERRAT (The Mediapro Studio), basada en el format de ‘National Treasures’, creat per EZ Films – Ireland. Després de l’èxit de l’estrena a la televisió pública d’Irlanda (RTÉ1), el programa ha obtingut bons resultats en altres adaptacions arreu del món, com a Dinamarca i Nova Zelanda, i també a la televisió pública valenciana (À Punt).

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas