Reír es la única salida

Entrades a la venda pel Torneig de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’

martes, 27 de junio de 2023 • 20:02h

Autor:

‘RIIIING!’ Els musicals que truquen a la porta’:                                                          
— 10 de juliol | Casa Terrat | Entrades presencials i per streaming
— 11 de juliol | Casa Terrat | Entrades presencials i per streaming

Les nits del 10 i 11 de juliol a les 20:00h té lloc el primer Torneig de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ a Casa Terrat i el podeu seguir de forma presencial o per streaming. És un espectacle únic on es presenten 8 propostes artístiques, una de les quals és seleccionada per un jurat format per Carmen Marfà (guionista, dramaturga i directora), Xavier Pujolràs (coordinador de programació del Teatre Nacional de Catalunya), Montse Portús (directora executiva del Mercat de Música Viva de Vic), Xavier Torras (director musical, compositor i pianista) i Roser Batalla (actriu, dobladora i adaptadora), per rebre el reconeixement a la Millor Proposta d’Espectacle, distinció que va acompanyada d’una dotació de 5.000€ en metàl·lic per ajudar al desenvolupament del projecte.

D’altra banda, es concedeix també un reconeixement al projecte amb la Millor Composició Musical, que serà programat a l’àrea Pro del proper MMVV per presentar la proposta davant de programadors públics i privats, en format de 30 minuts i només amb música i veus. Hi ha un tercer reconeixement pel projecte amb la Millor Lletra de Cançó, que obté l’enregistrament d’una maqueta, i per últim, el Reconeixement Especial del Públic, de votació popular.

A més del Torneig amb les 8 propostes artístiques finalistes obertes al públic, la programació dels dos dies també inclou les Jornades per a professionals.Aquestes Jornades consten d’una taula rodona, moderada per Marc Montserrat-Drukker, sobre l’estat actual i eines de futur per enfortir la creació de teatre musical en català i de tres lliçons magistrals a càrrec de Xavier Torras March, director musical, compositor i pianista; Judy Cantor-Navas, escriptora, productora i assessora musical; i Mercè Puy Campàs, productora, professora i responsable d’arts escèniques d’El Terrat; que il·lustren sobre creativitat, dramatúrgia musical i producció d’espectacles.

D’aquesta manera, EL TERRAT i el Grec Festival de Barcelona pretén convertir ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ en un punt de trobada i de reflexió anual pels creadors i les companyies emergents. Un espai on puguin mostrar els embrions dels futurs espectacles musicals de casa nostra i esdevenir un fòrum de discussió artística pels creadors de teatre musical, així com per a productores i exhibidors.

L’ordre dels participants en el torneig del dia 10 de juliol és el següent:

‘El Testament’ de T-Gràcia
‘Em dic Josep’ de Marc G. de la Varga
‘Mireia’ de WeColorMusic
‘Rojos’ de 53a Brigada Mixta
‘Batec’ de la Cia. Calajo
‘Una vida per davant’ de Vitruvi produccions
‘Artemis’ de Mireia Morera
‘Ànima. El musical’ d’Oriol Burés

El dia 11 de juliol té lloc el torneig final.

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ és una coproducció del Grec Festival de Barcelona i EL TERRAT (The Mediapro Studio) amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic a partir d’una idea de Toni Viñals.

FESTIVAL GREC

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas