Dissabte a les 22:00, l’últim ‘400‘ de la temporada s’acosta al col·lectiu LGTBIQ+ de la mà del Col·lectiu Lambda, Samarucs i Chrisalys, associacions que donen suport de diferents maneres al col·lectiu.
🌈Prepara’t per a una nit d’orgull i visibilitat! Aquest dissabte, l’especial 📺400 t’espera amb històries inspiradores com la de Mireia. 🤩 #DiadeLOrgull #OrgullÀPunt #400Orgull @lambdavalencia @ChrysallisAEFMT @SamarucsLGTB @apunt_media pic.twitter.com/laEDAJJWZN
— 400 (@400APunt) June 26, 2024
El Col·lectiu Lambda és una associació constituïda el 1986 a la Comunitat Valenciana, per la situació de discriminació legal i marginació social que patien les persones LGTBIQ+. El principal objectiu és la denúncia pública de la fòbia cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, així com la prevenció, informació, coordinació i assessorament relacionats amb la infecció per VIH i altres temes de salut.
Samarucs, en canvi, és una associació que busca ser una eina de visibilitat, inclusió i acceptació del col·lectiu LGTBI+ en el món de l’esport. Es va fundar en 2003, és el Club Esportiu LGTBI+ més longeu de València. Compta amb 20 anys d’activitat ininterrompuda i està format per quasi 300 sòcies que s’han convertit en una gran família.
La setmana de l’#Orgull, @pere_aznar prepara #400Orgull🌈
Coneixem @SamarucsLGTB, un club on practicar esport sense discriminació: «Molta gent del col·lectiu renega de l’esport, perquè l’associa amb experiències negatives patides a l’escola»🎓
📺Dissabte a la nit, en @400APunt🤣 pic.twitter.com/Z0rJsV70jo— À Punt (@apunt_media) June 26, 2024
Chrisalys, per la seva banda, és una associació que acull a totes les famílies amb nens i joves trans fins als 20 anys. Són famílies que no estan disposades a que els seus fills visquin una infància i joventut sense que la seva identitat de gènere estigui reconeguda. Va néixer el 2013 per famílies amb una cosa en comú: totes tenien una filla o fill trans -les identitats no binàries van tardar un poc més a aparèixer- i necessitaven respostes que no trobaven. A l’escenari Lu, Mireia i Gonzalo reivindicaran els seus drets amb humor amb els monòlegs, marca del programa.
‘400’ és una producció d’À Punt en col·laboració amb la productora valenciana Sunrise Pictures i EL TERRAT (The Mediapro Studio). Una aposta per la visibilització de les realitats més dures que ens envolten, amb una mirada tendra, lúcida i humorística. El programa, amb una periodicitat mensual, aborda temes com l’esclerosi múltiple, el treball, l’Orgull LGTBIQ+, etc.