Reír es la única salida

Nou especial de ‘400’ per commemorar el Dia Internacional de les Dones

miércoles, 06 de marzo de 2024 • 10:41h

Autor:

À Punt posa en marxa els 400 músculs del riure per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Pere Aznar compta en aquesta ocasió amb la col·laboració de la còmica i presentadora valenciana Saray Cerro per apropar-nos històries de reivindicació, denúncia i empoderament femení.

‘400’ té una periodicitat mensual aquesta segona temporada, que ha començat el mes de febrer amb un especial del Dia Mundial contra el càncer. En aquest segon especial, Pere Aznar visita Alanna, una associació sense ànim de lucre creada el 2002, que té el compromís d’acabar amb les desigualtats entre homes i dones, i ajuda a empreses i entitats a elaborar i implementar els seus plans d’igualtat.

El nom d’Alanna vol dir ‘guerreres i resilients’. L’associació està formada majoritàriament per dones  professionals contra la violència masclista que es dediquen a acompanyar a dones i menors en processos de reconstrucció des de la psicologia, la intervenció social, l’atenció jurídica, la formació, el treball, la cultura i l’esport. Per a totes les dones que hi formen part, l’associació és un refugi.

El programa també parla amb les jugadores de l’Sporting Benimaclet, un club que es va crear el juny de 2022, quan els jugadors de l’equip masculí van pensar que seria bona idea tenir un equip de dones. Actualment milita en la 2a Regional Valenta. El lema de l’equip és «no som un club, som un barri», cosa que tracten de posar en pràctica fent barri i comunitat.

Finalment, l’espai acompanya les dones d’Alanna que faran pròximament el Camí de Sant Jaume. I, per descomptat, no faltaran els riures amb els ja clàssics monòlegs que han preparat algunes de les entrevistades en el programa.

‘400’ és una producció d’À Punt en col·laboració amb la productora valenciana Sunrise Pictures i EL TERRAT (The Mediapro Studio). Una aposta per la visibilització de les realitats més dures que ens envolten, amb una mirada tendra, lúcida i humorística.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas