Reír es la única salida

Tots els capítols de ‘La Casa dels Còmics’ a RTVE Play

viernes, 21 de octubre de 2022 • 11:37h

Actualización: lunes, 14 de noviembre de 2022 • 16:21h

Autor:

La Casa dels Còmics’, una producció d’EL TERRAT i RTVE Catalunya, amb el suport documental de l’arxiu històric de RTVE, planteja un recorregut per la història de l’humor a casa nostra a través de la figura de cinc pioners imprescindibles: Pepe Rubianes, Joan Capri, Mary Santpere, Eugenio i Miguel Gila.

Andreu Buenafuente els rememora i en comenta les claus a plató en una conversa a mode de sobretaula, amb convidats rellevants que els van conèixer, que es van veure influenciats i que els admiren i els recorden. L’objectiu del programa és passar-ho bé, revisitant-los i redescobrint-los i, sobretot, posar en valor el seu llegat impagable: l’alegria que van repartir.

A més, Andreu Buenafuente i David Verdaguer teoritzen cada setmana de forma distesa sobre la comèdia, a partir de l’humorista homenatjat en cada edició.

El primer capítol de ‘La Casa dels Còmics’ es centra en la figura de Pepe Rubianes. Andreu Buenafuente s’aproxima a l’humor del còmic i el comenta a plató amb Albert Om, Joan Gràcia i Pep Molina. També entrevista Lucila Aguilera, vídua de Rubianes, i la germana del còmic, Carmen Rubianes.

El segon capítol de ‘La Casa dels Còmics’ s’endinsa en el llegat de Joan Capri, des dels seus monòlegs fins al mític Doctor Caparrós, amb Mercedes Milà, Jordi Sánchez, Joan Pera, i el fillastre del còmic Manuel Baldovinos.

‘La casa dels còmics’ dedica la seva tercera entrega a l’actriu i còmica Mary Santpere, pionera en el món de la comèdia femenina a casa nostra. Andreu Buenafuente recorda les seves virtuts amb Sílvia Abril, Alba Florejachs, Enric Majó, i els sis nets de la Mary.

El quart capítol de ‘La casa dels còmics’ gira entorn de la figura del còmic Eugenio. Andreu Buenafuente recorda aquesta figura clau en el món de l’acudit i l’humor al nostre país amb el Màgic Andreu, Ramón Pardina, i el fill d’Eugenio: Gerard Jofra.

‘La casa dels còmics’ dedica la seva cinquena entrega a l’humorista Miguel Gila. Andreu Buenafuente remarcarà la seva figura amb Joan Manuel Serrat, Juan Carlos Ortega, Darío Adanti, David Verdaguer i la filla del còmic, Malena Gila.

‘La Casa dels Còmics’ és una producció d’EL TERRAT (The Mediapro Studio) per RTVE Catalunya que posa en valor alguns pioners imprescindibles de l’humor de casa nostra. S’emet els diumenges a la nit a La 1.

Podeu recuperar tots els programes entrant a RTVE Play.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas