Reír es la única salida

Els 20 anys de ‘Plats Bruts’

jueves, 18 de abril de 2019 • 12:35h

Autor:

«Ah, vale!»
Emma

La sit-com protagonitzada per Joel Joan i Jordi Sánchez es va estrenar a TV3 ara fa 20 anys: el 19 d’abril de 1999. Aquesta producció d’EL TERRAT amb la companyia Kràmpak va ser la primera a Espanya amb la presència de públic en directe durant la gravació.

Dirigida per Oriol Grau i posteriorment per Joel Joan, ‘Plats Bruts’ gira al voltant de la vida de dos personatges amb estils de vida totalment diferents, però amb un denominador comú: el pis on viuen. En Lopes (Jordi Sánchez) és un locutor de ràdio, té 34 anys, és apàtic, pessimista, hipocondríac i fill de pare solter. El seu company, en David (Joel Joan), pertany a l’alta burgesia barcelonina, estudia per a actor a l’Institut del Teatre i sembla el cul d’en Jaumet.

PLATS BRUTS

Al voltant d’ells hi ha tota una sèrie de personatges del seu entorn laboral o personal, com l’Emma (Mònica Glaenzel), la veïna hippy que viu en una caseta de fusta al celobert; la Carbonell (Anna María. Barbany), l’assistenta d’en David, dedicada a cuidar-lo, tot i que ell s’ha independitzat de la família; en Ramon (Lluís Villanueva), un tècnic de so poc assenyat; la Mercedes (Montse Pérez), directora malcarada de la ràdio on treballa en Lopes i, finalment, en Pol (Pau Durà), un homosexual que treballa de cambrer i que estudia teatre amb en David.

https://youtu.be/l-9vFthi90o

‘Plats Bruts’ es va emetre a TV3 entre 1999 i 2002. Tot i així, oficialment consta de sis temporades d’entre 8 i 16 capítols d’uns 25 minuts de durada. En total, en són 73. S’ha doblat al castellà per a altres cadenes com a ‘Platos Sucios’ i TV3 l’ha arribat a reemetre més de 12 vegades.

https://youtu.be/odO5chtxIi4

El 2002, ‘Plats Bruts’, va guanyar el premi Ondas a la millor sèrie.

Suscríbete a EL TERRAT News! para estar al día de nuestras cosas